המרכיבים (24‬ יחידות בתבנית שקעים)

  • 1 בטטה גדולה
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭240)‬ גרם) קמח כוסמת (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • ‭2/3‬ כוס סוכר חום או דבש
  • ‭1/2‬ כוס (100‬ מ"ל) מן קנולה
  • קליפת תפוז מגוררת מ־1 תפוז
  • 2 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס רוויון

ההכנה

‭.1‬ מבשלים את הבטטה – באידוי או באפייה (אפשר גם במיקרוגל)- עד שהיא רכה מאוד. קולפים ומועכים אותה למחית. מניחים לצינון.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180‬ מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית.

‭.3‬ שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, מוסקט וקינמון) ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את הדבש, השמן, קליפת התפוז, הביצים והרוויון וטורפים היטב. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח, ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הבטטה ומערבבים לעיסה אחידה.

4.‬ מחלקים את העיסה בין שקעי התבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא נקי. מוציאים, מצננים קלות, מחלצים מהשקעים ומגישים.

מאפינס בטטה ומייפל | מאפינס עם חמוציות ופיסטוקים | ריבועי גזר עם המון קינמון