אנו נמצאים בתקופה משמחת במיוחד – שיא עונת הגזר. כעת הוא מתוק, פריך, עשיר ביתרונות תזונתיים, זמין וזול מתמיד, וממש מתבקש להכין ממנו מטעמים. לפניכם מתכון טבעוני לקציצות עם המון גזר, לא מסובך ובלי טיולים לחנויות הטבע במצוד אחר רכיבים אקזוטיים. זהו מתכון קל להכנה, בריא ואפילו כשר לפסח (לאוכלי קטניות).
שני המכשירים החשמליים הבאים יסייעו מאוד בהכנת המתכון: מעבד מזון עם דיסקית גרור דקה (אפשר להכין עם פומפייה למי שאין); ומטחנת תבלינים שטוחנת לא רק תבלינים ופשתן אלא גם את הקטניות לאבקה שמדביקה נפלא את הגזר והבצל לכדי קציצה יציבה.
________________________________________________________________________________
עוד בהבראת מתכונים :
>> עוגת שמרים טבעונית עם שמן קוקוס
>> מתכוני קינואה: מפשטידות ועד קינוחים
>> כרובית צלויה בתנור ברוטב טחינה אדומה >> ירקות מאודים ברוטב חמצמץ ___________________________________________________________________________________________קציצות גזר

מרכיבים ל-8 יחידות
- 1 בצל קלוף
- 3 גזרים קלופים
- 3 כפות עדשים כתומות (לא מבושלות)
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
2. טוחנים את העדשים במטחנת תבלינים עד שנוצרת אבקה דקה, מעבירים לקערת הגזר ומתבלים בזנגביל, מלח ושמן זית.
3. מערבבים היטב עם הידיים ומניחים ל-20 דקות.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות, יוצרים 8 קציצות ומניחי על גבי נייר אפייה. אופים 40 דקות, הופכים ואופים במשך 10 דקות נוספות.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכה של סדנאות לבישול בריא
>> למדור הבראת מתכונים