כמעט תמיד יש לי במקרר שאריות עוף, כזה שהיה פעם עוף טעים וצלוי בתנור ולמחרת קיבל טעם מכובס ובלתי אכיל. אבל אם מוסיפים לעוף הזה ירקות ורוטב, הוא הופך לסלט משובח שהוא ארוחה בפני עצמה. אני מכינה את הסלט הזה גם לפיקניקים של יום שבת, משאריות העוף של ערב שישי.

החומרים (ל-6-4 מנות)

  • 1/2 ראש כרוב לבן בינוני, פרוס לרצועות דקות
  • 2 כוסות רצועות עוף (צלוי או מבושל)
  • 5 פלחים של פומלה, מופרדים לחתיכות גדולות, ללא הקליפה הדקה
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים (גם החלק הלבן)
  • 1 כף גדושה שומשום

לרוטב:

  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה "ימאסה"
  • 3-2 כפות מים
  • 1 כפית סילאן טבעי או דבש

ההכנה

1. מניחים בקערה גדולה כרוב, עוף, פומלה ובצל ירוק.

2. מערבבים את חומרי הרוטב, עד לקבלת מרקם כשל טחינה דלילה.

3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים שומשום ומערבבים.

4. גיוון: מחליפים את הפומלה בפלחים של תפוז אחד.

  • מתוך הספר "הבית של שי-לי" מאת שי-לי ליפא, בהוצאת "ידיעות ספרים".