לעתים, סיר אחד יכול למלא את כל המשימות כולן: גם לחמם ולמלא אותנו, וגם להכיל פחמימות מורכבות, ויטמינים וברזל, סיבים תזונתיים וחלבון דל שומן.

עדשים הן הקטניות הידידותיות ביותר לטבח הממהר שאיננו מתכנן מראש (אין צורך להשרות) והן לסועד המתקשה בעיכול קטניות. ניתן להכין את המרק מכל אחד משלושת הסוגים המוכרים: עדשים ירוקות, אדומות ושחורות, אך לא מומלץ לערבב בין הסוגים במרק אחד.

עבדו עם הירקות שיש לכם. את הכרשה אפשר להחליף בבצל, את הקישוא ניתן להחליף בשורש סלרי (ולוותר תוך כדי על גבעול הסלרי המוזכר במתכון) ואם עניין העיכול עדיין מטריד- אני ממליצה להוסיף פקעת שומר שטופה וחתוכה למרק. לשומר השפעה ברוכה על מערכת העיכול הנאנקת מכובד הקטניות אצל אלו הרגישים להן, ומנגד- לא הייתי מתגרה במזל ומבשלת מרק עדשים עם ירקות מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, לפת וכד) או עם אפונה.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> מרק בצל דל שומן

>> מרק עגבניות וגריסים במרקם שמנתי

>> אבקת מרק ביתית

אם עדיין מערכת העיכול זועקת, הרי לכם טיפ: הכינו חליטת זרעי שומר. קנו זרעי שומר שלמים בחנות תבלינים, הניחו כפית גדושה בספל ומזגו מים רותחים. הניחו לחמש-עשר דקות, מסננים ושותים ללא הגבלה. השומר מפיג כבמטה קסם כאבים באזור המעיים.

ובחזרה למתכון: אל תוותרו על השימוש בציר ירקות. הציר משדרג מיידית את המרק ומעניק לו רבדים של טעם שמים פשוטים לא מסוגלים לתת.

תערובת התיבול תצבע בטעמים את הגוון המשלים. ניתן להשתמש בכל תערובת תיבול שאתם אוהבים: גאראם מאסלה, קארי או חוואייג' למרק ואפילו בהרט. לחילופין, ניתן להשתמש בכורכום וכמון (1/2 כפית מכל אחד) אם אין לכם תערובת מוכנה.

_________________________________________________________________________________________

מרק עדשים

החומרים

  • 1 כרישה שטופה היטב גם מבפנים
  • 1 גבעול סלרי עסיסי
  • 2 גזרים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום גדולה וקצוצה
  • 1 קישוא גדול
  • 1 כפית חוואייג' למרק / קארי/ בהרט / גאראם מאסאלה
  • 2 כפות פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה/ עלי סלרי קצוצים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • ליטר וחצי ציר ירקות
  • 1 כף רסק עגבניות (או 2 עגבניות קצוצות)
  • ½ כפית מלח (או יותר)
  • מיץ מחצי לימון (או יותר)

ההכנה

1. חותכים את הכרשה והסלרי לקוביות, ומחממים עד הזהבה בשמן הזית. מוסיפים את הגזר, השום והקישוא חתוך לקוביות ותבלינים, ומערבבים.

2. שוטפים את העדשים היטב ומוסיפים אותם, עם עשב התיבול הקצוץ, ציר הירקות ורסק העגבניות (או העגבניות הקצוצות), מרתיחים, ומבשלים 30 דקות.

3. מוציאים חצי מהכמות וטוחנים את השאר עם בלנדר מוט לקבלת סמיכות, מחזירים את העדשים ששמרנו, מוסיפים מלח ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

>> למדור הבראת מתכונים