שיבולת שועל מסמיכה את המרק ותורמת לו סיבים תזונתיים היוצרים תחושת שובע. היא מסייעת להורדת הכולסטרול והסוכר בדם. לפי הרפואה הסינית היא דגן מחמם ומחזק המתאים לימי החורף, למי שסובל מקור ומצורך במתוקים. (ליאורה חוברה דיאטנית קלינית)

המרכיבים (5 מנות/ 126 קלוריות למנה )

  • 2 כפות שמן זית
  • ‭1/2‬ בצל, קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1 שורש סלרי קטן, קלוף וקצוץ דק מאוד במעבד מזון
  • 3 כוסות מרק עוף, או מים
  • 1 כוס פתיתי שיבולת שועל
  • ‭1/4‬ כפית כורכום
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • ‭1/2‬ כפית סחוג ירוק
  • 1 כפית מלח
  • ‭10-8‬ כפות גבינת פטה עזים מגוררת

ההכנה

‭.1‬ יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את הבצל, השום, הפטריות והסלרי, מערבבים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את המרק וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים את שיבולת השועל ואת הכורכום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 8 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

2. ‬ מוסיפים את עלי הבזיליקום, הסחוג והמלח, מערבבים ומסירים מהכיריים. יוצקים לקערות הגשה, מניחים בכל קערה ‭2-1‬ כפות גבינה מגוררת ומגישים מיד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים