קארין גוטמן

גם אתם סופרים את הדקות עד שהחופש הגדול ייגמר? הטמפרטורות עולות, הקייטנות נגמרות והזמן (וכמובן החשק) לבשל כבר מזמן איננו. כדי לעזור לכם לעבור את ימי הקיץ האחרונים, הכנו לכם מתכון מנצח שגם הילדים יאהבו: מרק קר שלא צריך לבשל, עם פטנט צונן: קוביות קרח ירוקות. כל מה שצריך זה לחתוך, לקרר, לטחון בבלנדר מוט ולצנן את האווירה בבית. עוד שבועיים לתחילת הלימודים!

פטנט קר: קוביות קרח ירוקות עם הפתעות (צילום: יוסי סליס)

מרק גספצ'ו צונן עם קוביות קרח ירוקות/ רונית פנסו

מגישים קר מאוד עם פטנט יפה במיוחד: קוביות קרח ירוקות שאותן מכינים מקוביות מלפפונים ופלפלים ירוקים.
החומרים ל־6 מנות:
לקוביות הקרח:
2 מלפפונים קטנים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בינוני, חתוך לקוביות קטנות
למרק:
2 פרוסות עבות של לחם לבן כפרי, ללא הקרום, מפוררות היטב
5 עגבניות בשלות מאוד, קצוצות גס
2 מלפפונים קטנים, חתוכים גס
1 פלפל אדום, מנוקה וקצוץ גס
1 פלפל ירוק, מנוקה וקצוץ גס
1 בצל סגול קטן, קצוץ גס
1 שן שום קטנה, קצוצה גס
5 כפות חומץ בן יין או חומץ שרי
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן זית משובח + להגשה

מגישים קר מאוד. מרק גספצ'ו (צילום: יוסי סליס)

אופן ההכנה:
1. קוביות הקרח: מחלקים את קוביות המלפפונים והפלפל ל־12 שקעים בתבנית לקוביות קרח. מכסים במים ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות.
2. המרק: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות ועד לילה.
3. טוחנים את התערובת למרק אחיד במערבל מוט או בבלנדר, ומתקנים תיבול במידת הצורך.
4. יוצקים את המרק לצלחות הגשה קרות מאוד, מוסיפים לכל צלחת 2 קוביות קרח ירוקות, מזליפים מסביב כמה טיפות של שמן זית ומגישים מיד.
* כדאי להכין את המרק כמה שעות מראש, כדי שהטעמים יתמזגו.
* מדובר במרק כפרי, סמיך וגס במרקמו. אם בכל זאת מעדיפים מרק דליל יותר, מוסיפים מיץ עגבניות אחרי הטחינה, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
ערכים תזונתיים למנה: 157 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 10 גרם שומן