כוסמת היא דגן בעל טעם אגוזי ייחודי, התורם לתפריט אבץ, שחשוב לחיזוק הגוף במצבי לחץ וויטמינים מקבוצה ‭.B‬ היא מכילה גם רוטין, המשפיע לטובה על חוזק כלי הדם. לפי הרפואה הסינית, היא תורמת להנעה ומזרימה את הדם לקצוות הגוף ולכן מתאימה לאלה הסובלים מקור או מתחושת הרדמות בקצוות הגפיים (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (5 מנות, 332 קלוריות למנה)

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך דק
  • 1 גזר קטן, קלוף ומגורר בפומפייה גסה
  • ‭1 1/2‬ כוסות כוסמת
  • ‭2 1/2‬ כוסות מים רותחים
  • ‭1/2‬ כפית מלח

לירקות

  • 1.200 ק"ג ירקות לפי בחירה (למשל גזר, דלעת, דלורית, בטטה, גבעולי סלרי, קישוא זוקיני, פרחי ברוקולי וכרובית, שעועית ירוקה או צהובה), חתוכים לקוביות בגודל שווה

לרוטב הטחינה הירוקה

  • 3 כפות שטוחות טחינה גולמית
  • מיץ מ־1 לימון גדול
  • 6־8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור
  • מעט כמון
  • ‭1/2‬ שן שום, קלופה וכתושה

ההכנה

‭.1‬ הכוסמת: יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כדקה, מוסיפים את הכוסמת ומטגנים עוד חצי דקה, מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לקטנה מאוד ומבשלים 15 דקות. מכבים את להבת הכיריים ומניחים בצד, כשהסיר עדיין מכוסה.

‭.2‬ הירקות: מכינים מתקן אידוי (סיר המכיל שושנת אידוי ומכסה). ממלאים במים רותחים בגובה 3 ס"מ. מנקים היטב את הירקות ומניחים בסיר האידוי בהדרגה - הקשים יותר (למשל הבטטה) בהתחלה ומהירי הבישול (כמו הברוקולי) בסוף ומאדים ‭10-7‬ דקות סה"כ, עד ריכוך.

3. ‬ רוטב הטחינה הירוקה: מכניסים את כל מרכיביו למעבד המזון או הבלנדר (ממחה) ומעבדים לרוטב חלק. מוסיפים מים לפי דרגת הסמיכות הרצויה.

‭.4‬ ההגשה: מניחים את הירקות בצלחת הגשה לצד תלולית של כוסמת ומתבלים ברוטב הטחינה.

>> עוד מתכונים דיאטטיים