שיטת הרו-פוד (Raw Food) מבוססת על אוכל שלא עובד או בושל – ועל כן משמר את ערכו התזונתי המקסימלי. כך, אנו מקבלים את הכמות המיטבית של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ועוד מהמזון, במקום "לחסלם" בתהליכי בישול. מדובר באוכל טבעוני הכולל פירות, ירקות, קטניות מונבטות, אגוזים, שקדים, גרעינים ופירות יבשים שלא עברו בישול, אפיה או טיגון כלשהו.

לזניה

זמן הכנה: 15 דקות

כלים נדרשים: מעבד מזון, רינג אישי

המרכיבים והכנת השכבה הראשונה- הקישואים:

  • 2 קישואים
  • 1/4 כוס בשמן זית
  • קמצוץ מלח ים טבעי
  • בזיליקום ואורגנו מיובשים

1. קולפים את הקישואים, ולאחר הקילוף ממשיכים "לקלוף" – ובעצם מייצרים רצועות דקות וארוכות. משרים את רצועות הקישוא ב-1/4 כוס שמן זית, קמצוץ מלח ים טבעי, בזיליקום ואורגנו מיובשים.

2. מניחים בצד.

מרכיבים והכנת השכבה השנייה- ממרח עגבניות מיובשות:

  • 1 עגבניה
  • 6-8 עגבניות מיובשות שהושרו במים לפחות חצי שעה
  • 1 שן שום
  • 1/4 כפית מלח ים טבעי
  • 3 כפות שמן זית בכבישה קרה

1. מכניסים את המצרכים למעבד מזון ומערבבים עד לקבלת ממרח סמיך. זוהי שכבת הרוטב עגבניות מיובשות.

2. מניחים בצד.

מרכיבים והכנת השכבה השלישית-הגבינה:

  • 1/2 כוס גרעיני דלעת טחונים (יש לטחון מראש)
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה טחונים (יש לטחון מראש)
  • חופן שקדים טחונים (יש לטחון מראש)
  • 1 כף שמרי בירה
  • 1/4-1/2 כוס מים
  • 1 כפית סויה

1. מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וערבבו היטב. המרקם המתקבל אמור להיות סמיך ואחיד. שימו לב שלא להוסיף יותר מידי מים.

2. מניחים בצד.

מרכיבים והכנת השכבה הרביעית-הפסטו:

  • 1 כוסות בזיליקום טרי
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות שמן זית בכבישה קרה
  • 1 שן שום
  • קמצוץ פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית מיץ לימון סחוט טבעי

1. מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומערבבים עד שהפסטו אחיד אך לא מיימי מידי.

הרכבת המנה:

1. ברינגים אישיים, מניחים ראשית את הקישואים שהושרו בשמן ומעל מניחים כמות נכבדה של ממרח העגבניות.

2. מוסיפים מעל את הגבינה, ומעל הגבינה את הפסטו. ושוב פעם את הקישואים, ממרח העגבניות, הגבינה והפסטו.

3. את השכבה האחרונה מרדפים עם הקישואים ומקשטים מלמעלה עם עגבניות שרי ועלה בזיליקום טרי.

מרק פטריות

מרק פטריות (צילום: דנה מאירזון)
מרק פטריות (צילום: דנה מאירזון)

זמן הכנה: 8 דקות

כלים נדרשים: מעבד מזון

מרכיבים:

  • 8-10 פטריות (איזה סוג שתבחרו)
  • 1/2 כוס חמאת שקדים
  • 3-4 כפות רוטב סויה טבעי אורגני
  • 4-5 עלי בזיליקום טריים
  • 2 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה:

1. מכניסים את כל המצרכים מלבד המים למעבד מזון ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

2. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד שהמרקם הופך לדליל יותר ונראה ממש כמו מרק.

גבינת שום שמיר

גבינת שום ושמיר (צילום: דנה מאירזון)
גבינת שום ושמיר (צילום: דנה מאירזון)

זמן הכנה: 8 דקות

כלים נדרשים: בלנדר

מרכיבים (ל: 2-4 מנות)

  • 1 כוס קשיו לא קלוי
  • 1/2כוס אגוזי מקדמיה לא קלויים
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 1 חופן שמיר טרי
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1/4 מים

הוראות הכנה

1. מכניסים את כל המצרכים מלבד המים לויטה-מיקס או לבלנדר וטוחנים היטב.

2. מוסיפים את המים לאט לאט עד לקבלת מרקם גבינתי. מעבירים לצנצנת ומקררים למשך שעה אחת לפחות. נשמר טרי במקרר 1-2 ימים.

חלב שקדים

חלב שקדים (צילום: דנה מאירזון)
חלב שקדים (צילום: דנה מאירזון)

זמן הכנה: 8 דקות

כלים נדרשים: בלנדר, שקית בד

מרכיבים

  • 1 כוס שקדים (רצוי מאוד לאחר השרייה)
  • 1 תמר
  • 1 כפית תמצית וניל טבעית
  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה

1. שופכים את כל המרכיבים לתוך בלנדר ומעבדים עד שכל השקדים טחונים היטב.

2. שופכים את החלב שנוצר לתוך שקית בד ומסננים את השקדים מהחלב על ידי לחיצה חזקה וממושכת לתוך קנקן. החלב הנותר טעים להפליא וניתן לשימור במקרר למשך 3-4 ימים.

קרם פרפה קשיו עם תותים

קרם פרפה קשיו עם תותים (צילום: דנה מאירזון)
קרם פרפה קשיו עם תותים (צילום: דנה מאירזון)

זמן הכנה: 10 דקות

כלים נדרשים: בלנדר

מרכיבים (ל: 2-4 מנות)

  • 1 כוס תותים חתוכים לפרוסות
  • 2 כוסות קשיו, לא קלוי
  • 1/2 כוס דבש טבעי, לא מחומם
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

1. מכניסים את כל המרכיבים מלבד התותיםלבלנדר ומעבדים עד לקבלת קרם סמיך אך לא סמיך מדי. במידה שהקרם נראה לכם סמיך מידי, הוסיפו עוד מים – לפי העין – עד שיגיע למרקמו הרצוי.

1. מכינים גביעים, מכניסים את שכבת קרם הפרפה בתחתית הגביעושכבת תותים מעל.

2. מוסיפים עוד שכבת קרם ועוד שכבת תותים וכך הלאה. מקררים למשך 30 דקות והגישו.