המרכיבים (4 מנות)
- 3 חצילים בגודל בינוני
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
לטחינה
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1 שן שום, קלופה וחצויה
- 1 כפית חומץ בלסמי
- מיץ מ1/2 לימון
- 1 כפית כמון טחון
לרוטב היוגורט
- 1 מכל (200 מ"ל) יוגורט
- 1 כפית חומץ בן יין לבן
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
ההכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
- חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בבשר החציל חתכים אלכסוניים. מפזרים מעל החצילים ככפית מלח ומברישים בשמן זית. אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מזהיב ותוכנו רך לגמרי (בודקים בעזרת מזלג).
- הטחינה: שמים במעבד המזון את הטחינה הגולמית, חצי כוס מים, השום, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון והכמון. מתבלים במלח ובפלפל.
- רוטב היוגורט: שמים בקערה קטנה את היוגורט, החומץ, הפטרוזיליה, הנענע ושארית שמן הבית שנותרה מהברשת החציל ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים את שני הרטבים עם החציל החם.