רונית פנסו

טיפ: הטורטיות מגיעות במבחר גדלים, מסוגי קמח שונים (חיטה, מלא, תירס) ואפילו במגוון צבעים (אדום מעגבניות, ירוק מתרד). להכנת המתכונים אפשר להשתמש בכל סוג שאוהבים.

"קסדייה" – משולשי טורטייה עם ירקות וגבינה

גרסה קלה ובריאה לקסדייה המוכרת, עתירת הקלוריות

זמן הכנה: 20 דקות
זמן צינון: 10 דקות
זמן בישול: 20 דקות

החומרים ל־16 משולשים:

לממרח השעועית:
1 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה דק
1 קופסת שעועית שחורה, מסוננת
2־3 כפות מים
1/2 כפית כמון
כמה טיפות רוטב חריף (טבסקו, למשל)
מלח לפי הטעם


לקסדייה:
4 טורטיות בינוניות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כוסות גבינת מוצרלה, מגוררת גס

אופן ההכנה:
1. ממרח השעועית: מחממים את השמן והשום בסיר על אש בינונית עד שהשום מלבין מעט. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ־3 דקות, תוך מעיכת השעועית (אפשר במועך תפוחי אדמה). מצננים לטמפרטורת החדר.
2. הקסדייה: מחממים מחבת גדולה וכבדה על אש בינונית, מניחים בה טורטייה אחת וקולים כ־5 שניות מכל צד. מנמיכים את האש ומשאירים במחבת. מורחים על פני הטורטייה שכבה עבה מממרח השעועית. מפזרים מעל 1/4 מכמות הפלפלים, הכוסברה והגבינה.
3. משאירים במחבת למשך כ־2 דקות, עד שהמילוי מתחמם והגבינה מתחילה להימס. מקפלים את הטורטייה לחצי, מעל למילוי.
4. להגשה: מעבירים לקרש חיתוך וחותכים בסכין חדה ל־4 משולשים. מגישים מיד או שומרים במקום חמים עד להכנת יתר הקסדיות.

ערכים תזונתיים למנה: למשולש 96 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 4 גרם שומן

מנות טעימות, צבעוניות וקלות להכנה. קסדייה וטורטייה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

גלילי טורטייה צבעוניים

מנה קלה להכנה, צבעונית וטעימה. אפשר להכין את הגלילים עד שעה לפני ההגשה, לפרוס ולהגיש

זמן הכנה: 30 דקות
זמן צינון: 10 דקות

החומרים ל־30 פרוסות:
4 טורטיות בינוניות
400 גרם גבינת שמנת 5%
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות וקצוצות גס
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים גס
1/4 כוס פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים דק (לא הכרחי)
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים גס


אופן ההכנה:
1. הטורטיות: מחממים מחבת כבדה על אש בינונית. קולים כל טורטייה כ־5 שניות מכל צד ומצננים.
2. המילוי: מערבבים בקערה את הגבינה עם הבצל, השמן, המלח והפלפל.
3. ההרכבה: מניחים טורטייה על משטח העבודה. מורחים מעל 1/4 מכמות ממרח הגבינה, עד לקצוות. מפזרים מעל את העגבניות המיובשות, הזיתים, הפלפלים והבזיליקום. מגלגלים מצד אחד לגליל מהודק וחוזרים על הפעולה עם יתר הטורטיות והמילוי.
4. להגשה: מניחים את הגלילים הממולאים על קרש חיתוך ומסירים את הקצוות בסכין חדה. פורסים כל גליל ל־8 פרוסות ומסדרים על צלחת הגשה גדולה. מגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה: לפרוסה אחת 48 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 3 גרם שומן.