לביבות קצת אחרות ומאוד מיוחדות. מזהיבים את הלביבות גם ללא טיגון, ושומרים על הטעם העסיסי שמאפיין את הלביבה.

המרכיבים (15 לביבות, 40 קלוריות ללביבה)

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לטבעות עבות
  • 1 בצל קטן, קלוף ומגורר
  • ‭1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1 שן שום, קלופה ומעוכה
  • מלח, פלפל לבן
  • אפשרות לטיגון: שמן בתרסיס

ההכנה

‭.1‬ מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).

2. מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד ‭2-1‬ כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של ‭6-5‬ ס"מ.

‭.3‬ במקום לטגן בשמן חצי עמוק, בוחרים באחת משתי הדרכים שלהלן:

א. אופים: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את הלביבות בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.

ב. מטגנים במינימום שמן: מרססים שמן במחבת (רצוי בעל ציפוי המותאם לשימוש ללא שמן) ומחממים. מטגנים את הלביבות ‭5-4‬ דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. אם יש צורך, מרססים עוד שמן לאחר כל מחזור טיגון. מוציאים לצלחת שרופדה בנייר אפייה, ומגישים.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית