המרכיבים (12 לביבות, 85 קלוריות ללביבה)

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חמאה
  • 3-4 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה (לפעמים דרושה כמות מעט גדולה יותר)
  • גיוונים אפשריים: פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ, זרעוני פרג, זרעוני קצח או שומשום, בצל ירוק או עירית, קצוצים
  • 1 כף שמן לטיגון

ההכנה

1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים וממליחים קלות. מבשלים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים, מוסיפים לתפוחי האדמה את החמאה ומועכים ביחד למחית (פירה). מצננים קצת. מוסיפים לפירה 3 מהביצים ואת קמח המצה ומערבבים היטב עד שנוצר מעין בצק די יבש כל שאפשר יהיה להכין ממנו לביבות. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קמח מצה. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד ביצה. מוסיפים מלח ופלפל ואת עשבי התיבול, או גיוון מהרשימה לפי הטעם.

2. יוצקים את השמן למחבת גדולה ומחממים היטב. מכינים מעיסת תפוחי האדמה כדורים ומשטחים אותם קצת. בעזרת כף, מניחים במחבת החמה ומטגנים עד הזהבה, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני. מגישים חם, מיד.

>> לחמניות דיאטטיות לפסח

>> ניוקי תפוחי אדמה ובטטה לפסח

>> עוד מתכונים דיאטטיים

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית