המרכיבים (ל-2 מנות)

לבצק הניוקי

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 פטריות פורטובלו טריות, קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • ‭1/2‬ כוס קמח כוסמין (להשיג בבתי הטבע. אם אין, אפשר להשתמש בקמח רגיל)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח

לרוטב הכרשה ואגוזי הברזיל

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 גבעול כרשה, פרוסה
  • 2 אגוזי ברזיל, פרוסים
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה (או לפי הטעם) מלח, פלפל שחור

לזרייה

  • 8 גבעולי עירית, קצוצים
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

ההכנה

‭.1‬ בצק הניוקי: שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר, מכסים במים ומבשלים את תפוחי האדמה ‭30-20‬ דקות, עד שהם רכים. מסננים, מייבשים היטב וקולפים. מגררים בפומפייה דקה לתוך קערה.

‭.2‬ מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים.

‭.3‬ מוסיפים כשלושת-רבעי מתכולת המחבת לתפוחי האדמה המגוררים ושומרים את השאר בצד. מוסיפים לקערה, בהדרגה, גם את קמח הכוסמין, הביצה והמלח ומערבבים - אם העיסה דביקה מוסיפים בזהירות עוד מקמח הכוסמין. מכסים את הקערה במגבת.

‭.4‬ הרוטב: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות הכרשה ומטגנים כדקה. מוסיפים את אגוזי הברזיל ואת השום, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.

‭.5‬ מקמחים קלות משטח עבודה בקמח הכוסמין ויוצרים מעיסת תפוחי האדמה גלילים בעובי כס"מ וחצי. חותכים כל גליל ליחידות באורך כ‭2-‬ ס"מ ואם רוצים, מטביעים על כל ניוקי סימן של שיני מזלג, ליצירת עיטור.

‭.6‬ מרתיחים בסיר ליטר וחצי מים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים ברתיחה קלה עד שהם צפים על פני המים, ואז מוציאים אותם בכף מחוררת או בעזרת מסננת קטנה.

‭.7‬ ההגשה: יוצקים על הניוקי את הרוטב ואת שארית הפטריות, זורים מלמעלה את העירית הקצוצה ואת גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים.

>> עוד מתכונים