טל פליק
צילומים: רפי דלויה
ביקשנו מחמישה שפים מובילים בישראל לרקוח לנו מטעמים המתבססים על "סל המזון הבריא" - מהלך שמגזין מנטה מוביל יחד עם עמותת "עתיד" במטרה להוביל להוזלת מוצרי הסל הבסיסיים והבריאים, כך שיהיו בכל בית בישראל.
את המתכונים תוכלו למצוא בגיליון פברואר של מנטה, בינתיים - קבלו את הטיפים והעצות של השפים (וגם כמה וידויים מפתיעים).
אביב משה
שאול בן אדרת
מככב בתפריטים שלו: "שמן זית בריא ואיכותי, על סוגיו. לכל מנה יש את שמן הזית המתאים לה, בהתאם למידת הארומטיות שלו. ישנן מנות שחשוב להקפיד בהן על שמן עדין, ויש כאלה שזקוקות לשמן בעל ארומה מודגשת יותר".
גילוי נאות: "כבר חצי שנה אני מקפיד לאכול בריא ונכון, ובחצי השני אני 'משתולל'. זה קורה בדרך כלל כשאני בחו"ל או באירועים, וקשה לי לשמור על דיאטה".
ארז קומורובסקי
פיליס גלזר
כותבת המדור "בישול בריא" במנטה, מעבירה סדנאות בהתאמה אישית ליחידים ולקבוצות ומחברת שורה של ספרי בישול מצליחים
מככב במטבח שלה: טחינה. פיליס מחזיקה במטבח שלה סוגים שונים של טחינה גולמית: טחינה אורגנית, טחינה גולמית רגילה, טחינה אתיופית אמארה (העשויה משומשום מלא מונבט), טחינה ערבית וטחינה שחורה המבוססת על גרגירי קצח. הטחינה משמשת אצלה במתכונים רבים - באפיית מתוקים ולחמים ללא גלוטן, כתיבול סלטים, בממרחי חלבה, ובפודינג טחינה.
גילוי נאות: "המון אנשים מכל הגילאים אומרים לי שהצלחתי לשכנע אותם לסלק מהתפריט שלהם מזון מתועש ולאכול מזון שקרוב כמה שאפשר לצורתו הטבעית (ירקות טריים, בשר לא מעובד, מים במקום משקאות ממותקים), אבל דווקא כמה מחברותיי הקרובות מתעקשות להמשיך בהרגלים שאינם מוסיפים להן בריאות. האמת היא שגם אני לא קיצונית, ומסוגלת "לחטוא" לפעמים במתוקים או במאכלים שמנים, אבל אני מתנזרת לחלוטין ממזונות מתועשים שמכילים כימיקלים ותוספים, בשרים ועופות מעובדים ומזונות שמכילים צבעי מאכל וחומרים משמרים".
הטיפ של פיליס: "טחינה כדאי לקנות בצנצנת זכוכית, מאחר שאריזת הפלסטיק עלולה להכיל חומרים שעלולים להתערבב במוקדם או במאוחר עם הטחינה. אם רכשתם טחינה באריזת פלסטיק, העבירו אותה בהקדם לצנצנת זכוכית".
** הכתבה המלאה והמתכונים של השפים מחכים לכם בגיליון הקרוב של מנטה!