לעתים נמאס מעט מעוף בגריל או סתם שניצל - ובא דווקא לגוון בצורה מעניינת שתסייע לנו, עדיין, לשמור על הגזרה. הוספת טעם מתקתק היא דרך מצוינת לעשות את זה, וגם הילדים בדרך כלל אוכלים ונהנים. תוכלו להגיש את המנה הבאה על מצע של אורז מאודה פשוט או מלא (תמיד עדיף), שיקבל טעם עשיר ומעניין מהרוטב. חשוב מכל, במיוחד לאלה מבינינו שעסוקים או סתם לא אוהבים לבלות יותר מדי במטבח: מדובר במנה מאוד קלה להכנה.

רכיבים (ל-6 מנות)

  • עוף שלם או כרעיים (תלוי בהעדפה שלכם)
  • 2 בצלים פרוסים
  • קופסת שזיפים ברוטב - לא לזרוק את מיץ השזיפים
  • 2 כפות אבקת מרק בצל (שימו לב, יש גרסה חסרת גלוטן)

הוראות הכנה

1. מניחים בתבנית את העוף ובצידיו את פרוסות הבצל והשזיפים המסוננים.

2. למיץ השזיפים מוסיפים את אבקת מרק הבצל. מערבבים היטב, ויוצקים מעל העוף.

3. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. לאחר 45 דקות מסירים את נייר האלומיניום, ומשאירים בתנור עד להזהבת העוף.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 320.

חלבון: 21 גרם.

שומן: 4.5 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם