המתכון שלפניכם כולל עוגת שוקולד טבעונית מקמח כוסמין, עסיסית ועשירה, רכה ומפנקת. העוגה מוכנה תוך 11 דקות בלבד, תוך שימוש במיקרו.
נותר אולי רק לבקש שכשאוכלים ממנה גם מרזים, אבל זה כנראה כבר מוגזם...
עוד במדור הבראת מתכונים
>> הכנת צבעי מאכל טבעיים מירקות
>> עוגת שמרים מושלמת עם שמן קוקוס
>> נוסחה פשוטה להכנת עוגה בחושה טבעונית
המרכיבים
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- 2/3 כוס סוכר קנים או דמררה
- 4 כפות שטוחות אבקת קקאו משובחת
- 1/2 כפית סוכר וניל טבעי או תמצית וניל אמיתית
- קורט מלח 1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- 1/2 כוס שמן (קנולה או אחר)
- 1 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר
- 2 כפיות חומץ (רצוי תפוחים)
- 2 כפות שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 2 כפות חלב סויה
- 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה
.1 שמים בקערת זכוכית עם תחתית שטוחה את המרכיבים היבשים: הקמח, הסודה, הסוכר, הקקאו, סוכר הווניל והמלח. מערבבים.
.2 מוסיפים את רסק התפוחים, השמן וחלב הסויה ומערבבים היטב.
.3 מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב. מפזרים על התערובת את השוקולד צ'יפס ומניחים במרכז המיקרוגל. מפעילים לכ-10 דקות, עד שהעוגה מוכנה.
.4 מכינים את הציפוי: מניחים בקערית את השוקולד וחלב הסויה, ומחממים במיקרוגל במשך כדקה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מערבבים היטב ומוסיפים בבחישה נמרצת את אבקת הסוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה.
5. אפשר להגיש חמים, אך העוגה מתייצבת לאחר שעה ואז אפשר לחתוך אותה לפרוסות יפות.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא