רובנו כבר יודעים להיזהר מצבעי המאכל מלאכותיים, וחלק מחברות הממתקים החלו לפני זמן מה להשתמש בצבעי מאכל טבעיים בממתקים שלהן. עם זאת, קשה יותר למצוא צבעי מאכל בצורת נוזל לצורכי אפייה וקישוט ביתיים. אל דאגה: כל המצרכים להכנת צבעי מאכל טבעיים נמצאים ממש כאן, אצל הירקן ובמגירת הירקות שלכם.

עוד במדור הבראת מתכונים

>> עוגת שמרים מושלמת וטבעונית

>> מלבי עם קרם קוקוס ותותים

>> קציצות גזר בתנור

איך מכינים צבע מאכל? ההכנה פשוטה מאוד. כל שעליכם לעשות הוא לבשל את הירק בצבע הרצוי במים, לטחון אותו לעיסה סמיכה ולסננו דרך בד. לאחר מכן, יש לצמצם שוב את הנוזל בסיר פתוח על אש גבוהה. אם מוסיפים שתי כפות סוכר לנוזל המצטמצם הוא הופך לסמיך יותר ונוח לעבודה, במיוחד אם ברצונכם לערבב את צבע המאכל לתוך קצפת.

איך מכינים זיגוג שיתקשה? מערבבים את הצבע הנבחר לתוך אבקת סוכר עד קבלת משחה נוחה לזילוף או מריחה. כדאי להתחיל עם שתיים-ארבע כפיות אבקת סוכר ולטפטף צבע מוכן כנוזל הבלעדי.

לצורך ערבוב עם קצפת, מוסיפים את הצבע לאחר ההקצפה. כדי לא לדלל את הקצפת יתר על המידה כדאי להוסיף לצבע בשלב ההכנה שלו שתי כפות סוכר ולהרתיח אותו עד שיסמיך, לקרר היטב ואז לערבב לתוך הקצפת. יש לקחת בחשבון שבהכנת קצפת צבועה ניתן להגיע רק לגווני פסטלים עדינים.

לקבלת עיטור בעל צבע בולט כדאי להשתמש בשבבי קוקוס (קוקוס יבש). מערבבים לתוך קערה שתי כפות שבבי קוקוס וכפית או שתיים של הצבע הנבחר. מניחים לקוקוס לספוג את הצבע ומשתמשים לעיטור.

איך שומרים? צבעי המאכל הטבעיים עשויים כאמור מרכז ירקות ואינם מכילים חומרי שימור. כל עוד לא הוספנו להם סוכר (שגם הוא חומר משמר ברמה מסוימת) הם טובים ליום או יומיים. צבעים המרוכזים עם סוכר יכולים להי שמר כשבוע עד שבועיים במקרר, תלוי בסמיכותם. כדאי להקפיא את הצבעים במגש פטיפורים מסיליקון או במגש קוביות קרח לשימוש עתידי ורב פעמי.

הכנת צבע צהוב-כתום

1. שמים בסיר גזר חתוך גס עם כוס מים, ומבשלים במשך 10 דקות.

2. מסירים מהאש, וטוחנים את התערובת עם בלנדר מוט. מחזירים לאש עד שרוב המים מתאדים.

3. סוחטים דרך בד את רסק הגזר ומרכזים בסיר נקי את הנוזל עד קבלת 1/4 כוס נוזל מרוכז.

הכנת צבע ירוק

1. שמים בסיר חופן עלי תרד וכוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.

2. מסירים מהאש, וטוחנים את התערובת עם בלנדר מוט. מסננים דרך בד.

3. מחזירים לסיר את מחית התרד ומדללים במים אם צריך עד לקבלת נוזל בסמיכות הרצויה.

הכנת צבע סגול

1. שמים בסיר רבע כרוב סגול קצוץ וכוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-10 דקות.

2. מסירים מהאש, וטוחנים את התערובת עם בלנדר מוט. ממשיכים לבשל עד שרוב המים מתאדים ונותרת עיסת כרוב סגולה.

3. מסננים דרך בד ומחזירים לסיר נקי, מרכזים ומצמצמים את הנוזל עד לקבלת 1/4 כוס צבע סגול מרוכז.

4. לצבע הסגול ונגזרותיו יש לעתים ריח לוואי. אני ממליצה לאוורר בכלי פתוח במשך שעתיים את הקוקוס המעורבב עם הסגול וריח הלוואי יתנדף כלא היה.

הכנת צבע כחול

1. מכינים כמו הצבע הסגול, ומוסיפים 1/2כפית סודה לשתיה לנוזל הסגול.

הכנת צבע ורוד פוקסיה

1. מבשלים כמו הסגול, ומוסיפים 1/2 כפית מיץ לימון לנוזל הסגול

הכנת צבע ורוד

2. מבשלים סלק בכוס מים (נוח ומהיר להשתמש בסלק מבושל מראש הנמכר בוואקום עד שמתרכך).

3. טוחנים עם בלנדר מוט, מסננים דרך בד ומחזירים את הנוזל לסיר נקי, מוסיפים ומצמצמים את הנוזל עד קבלת כ 1/4 כוס נוזל ורוד מרוכז.

הכנת צבע חום

1. מוהלים קקאו במים לצורך זיגוג סוכר או השריית שבבי קוקוס, או מערבבים שוקולד מומס וקרם קוקוס לקצפת חומה.