המטבח הבריא אינו חף מטרנדים, אך רובן המוחץ של ההמלצות הבריאותיות, כמו גם התפריטים המאוזנים, יהללו וימליצו על שילובה של טחינה, בעיקר בצורתה הגולמית. זרעי השומשום מכילים בין 50%- 70% שומן, בעיקר מחומצות שומן רב בלתי רוויות, שתורמות לאיזון הכולסטרול בדם הטחינה משווקת במספר סגנונות, כאשר החלוקה הגסה המוכרת לרובינו היא בין המחית הרגילה המכילה את גרעיני השומשום הקלופים לבין הטחינה המלאה, המכילה את גרעיני השומשום בשלמותם. כך, שומרת הטחינה המלאה על עושר רב יותר של סיבים תזונתיים מאחותה הרגילה.
_______________________________________________________
עוגת טחינה וסילאן
מאפינס בטטה ומייפלעוגת בננה ואגוזים
_________________________________________________________________ בנוסף , הטחינה המלאה מכילה כמות גדולה בהרבה של סידן וברזל. אלה מהווים מינרלים הכרחיים בתפריט היומי של כולנו, ובפרט אצל צמחונים וטבעונים. קראו את תווית המזון, וודאו שהטחינה המלאה שאתם בוחרים מכילה לפחות 800 מ"ג סידן ל-100 גרם. הרכבה השומני ומרקמה הסמיך של הטחינה גורמים לכך שניתן להחליף ביצים במתכונים שונים בהמרה של כף טחינה על כל ביצה אחת קטנה. המרקם הנוזלי של הטחינה מונע מהמאפה להיות כבד וקשה ותורם לעסיסיותו. המתכון הבא יוביל לעוגיות טחינה נימוחות, עשירות וטעימות להפליא. היותן בריאות ומזינות הופכת אותן לפינוק אידיאלי ובעל מחיר קלורי סביר בהחלט.החומרים (ל-18 עוגיות, 85 קלוריות ליחידה)
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
- 1/2 כוס קמח מלא
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס שמן קנולה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הטחינה עם השמן, הסוכר והדבש לבלילה אחידה.
3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד שאינם נראים עוד בתערובת ונוצר בצק אחיד, סמיך ודביק מעט.
4. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5 ס"מ ומשטיחים אותם מעט לצורת קציצה.
5. מניחים את העוגיות במרווחים של כשתי אצבעות בתבנית.
6. אופים כ-10-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים מעט ומתחילים להופיע סדקים. זה הזמן להוציא את העוגיות מהתנור גם אם הן עדיין רכות ושבריריות. הן יתביישו מחוץ לתנור.
7. נותנים לעוגיות להצטנן לחלוטין לפני האכילה.
- סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
- לבלוג של אבירם פלג
>> למדור מתוק ולא מושחת