אורז, בשר טחון, עשבי תיבול וירקות הם שילוב מנצח ומוכר, בעיקר כמילוי בירקות ממולאים. מדובר בארוחה מזינה בסיר אחד: פחמימות, חלבונים וירקות שטעמיהם השתלבו בתהליך הבישול או האפייה והפכו ליותר מסך כל רכיביהם.
אך בדרך לסיר המיוחל רובנו נופלים, כי למי יש זמן או סבלנות למלא ירקות? במתכון שלפניכן נכין רק את המלית הטעימה והמזינה ואת הירקות נוסיף לקראת סוף הבישול. כך הערך התזונתי נשאר, וחסכנו עבודה רבה. לאורז כאן תפקיד מרכזי וההמלצה היא להשקיע באורז בסמטי הודי. הוא אמנם יקר יותר, אך הוא גם בעל טעם ומרקם הטובים ביותר לטעמי. ניתן להכין את המנה עם אורז מלא, וגם אז עדיף להשתמש באורז בסמטי. את האורז המלא יש להשרות 8- 12 שעות בקערת מים, לסנן ולהמשיך במתכון כרשום. את כמות המים יש לשנות כך שהמים יכסו את האורז עם הבשר 2 ס"מ מעליו.יש המשתמשים בבשר כבש למנה זו, זו אפשרות לחובבי הז'אנר. אני מוסיפה אפונה ועגבניות צלויות לאורז המתובל. הירקות המתקתקים מאזנים את המלית המתובלת, מעניקים לה עסיסיות, צבע והמון טעם וויטמינים. כמובן שאפשר לגוון עם הירקות וכן להשמיט או לשנות את הרכב עשבי התיבול.
____________________________________________________________________________________________________________
עוד בהבראת מתכונים
___________________________________________________________________________________________________________
אורז עם בשר טחון, אפונה ועגבניות צלויות
מרכיבים
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 כפית שמן
- 250 גרם בשר בקר רזה טחון
- קורט כמון ופלפל שחור טחון טרי
- ½ כוס מים רותחים
- 1 כוס אורז בסמטי הודי
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- ½ כפית מלח
- ½ כוס אפונה (אפשר קפואה)
- 4 עגבניות בשלות
- ½ כפית שמן
הוראות הכנה
1. שמים את הבצל והשמן בסיר בינוני, מדליקים את האש ומזהיבים את הבצל, בוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם הכף, מתבלים בכמון ופלפל שחור.
3. לאחר שהבשר כולו נפרד לפירורים ושינה את צבעו מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים עד שכל הנוזלים נעלמים, כ-15 דקות.
3. מוסיפים את כל עשבי התיבול, האורז והמלח ושתי כוסות מים רותחים, מרתיחים, טועמים את מי הבישול ומוסיפים מלח (עוד כמון ופלפל שחור אם חסר), מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.
4. מוסיפים את האפונה מעל האורז וסוגרים בזריזות את המכסה, מבשלים 5 דקות נוספות, מכבים את האש. מניחים לעמוד סגור 10 דקות נוספות.
5. חותכים את העגבניות לרבעים ונפטרים מהעוקץ, מקרמלים את העגבניות במחבת עם ½ כפית שמן.
6. מגישים יחד עם האורז, הבשר והאפונה.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות לבישול בריא