מרכיבים (10 מנות, 112 קלוריות למנה)
לרוטב הפסטו (2 כוסות)
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות צנוברים
- 4 שיני שום, קלופות
- 1 כפית מלח
לניוקי
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בטטה גדולה
- 1/3 כוס קמח מצה דק מאוד
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 3/4 כפית מלח, 1/4
- כפית פלפל לבן טחון
- מעט אגוז מוסקט מגורר
ההכנה
1. רוטב הפסטו: שוטפים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעולים. מעבירים למעבד מזון רק את העלים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לעיסה די חלקה אבל מעט גרגירית (עד שלב זה אפשר להבין אפילו חודש מראש ולהקפיא במנות קטנות. כמה שעות לפני ההגשה מפשירים בטמפרטורת החדר).
2. הניוקי: יוצקים מים לסיר. מביאים לרתיחה וממליחים קלות. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבטטה מבשלים עד ריכוך. מסננים ומועכים למחית. מצננים.
מודדים 2 כוסות מחית ושמים בקערה. מוסיפים למחית את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
מקמחים קלות משטח עבודה בקמח מצה, מניחים עליו את הבצק ויוצרים גלילות בקוטר של כ-2 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 2-3 ס"מ. אם רוצים לעטר, אפשר להטביע את שיני המזלג קלות על כל ניוקי, ליצירת פסים כמו בתצלום.
3. יוצקים מים לסיר. מביאים לרתיחה וממליחים קלות. מוסיפים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים ועוד 3 דקות. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים למסננת. מסננים היטב.
4. ההגשה: שמים את הניוקי במחבת (ללא שמן), מוסיפים מיד 2-3 כפות רוטב פסטו לכל מנה ומטלטלים את המחבת כך שהניוקי יתחממו תוך שהם מצופים ברוטב מכל הצדדים. מגישים חם.