שיבולת שועל היא אחד הדגנים היותר מוצלחים שהטבע ייצר, בהיותה עשירה בסיבים תזונתיים מסיסים, התורמים לתחושת שובע ומורידים את רמות הכולסטרול והסוכר. על פי הרפואה הסינית היא נחשבת מחממת ומחזקת את מערכת העיכול, ולכן מתאימה לימי החורף ולכל מי שקר לו גם בימים אחרים. על פי רפואת הצמחים היא צמח מרפא של ממש, מרגיעה ומחזקת.

המרכיבים (4 מנות, 255 קלוריות למנה)

לבלינצ'ס

  • ‭1/2‬ כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • ‭1/2‬ כוס קמח שיפון
  • 1 ביצה
  • ‭2/3‬־1 כוס מים
  • מעט מלח
  • כף שמן

לטיגון

  • כמה טיפות שמן

למלית

  • ‭1/2‬ אבוקדו קלוף, מגולען וחתוך לפרוסות
  • טיפות אחדותמיץ לימון
  • 250 גרם גבינת עזים או גבינת צאן או גבינה מחלב בקר בסגנון צפתית דלת שומן (5% שומן)
  • 2 עגבניות תמר, פרוסות דק
  • 1 חבילה (250 גרם) נבטים עדינים של ברוקולי או עירית, או רשאד או קימל או אחרים בעלי טעם דומיננטי (להשיג אצל ירקנים, חנויות אורגניות ובחלק מרשתות השיווק)
  • מלח, פלפל שחור

  • כלים: מחבת בקוטר 20 ס"מ

ההכנה

‭.1‬ הבלינצ'ס: שמים את כל מרכיבי הבלינצ'ס במערבל או בקערה, וטורפים היטב. הבלילה צריד כה להיות בסמיכות שמזכירה יוגורט לשתייה. מחממים מחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ, משמנים בטיפות שמן אחדות, יוצקים כמות של כרבע כוס מהבלילה ומטים קלות את המחבת, כך שתיווצר חביתית. כשהצד העליון מתייבש קצת, הופכים ומטגנים עוד קצת, עד ששני הצדדים זהובים ומד נוקדים בחום. מכינים כך 8 חביתיות.

‭.2‬ המלית: מניחים על כל חביתית פרוסות אבוקד דו, זולפים מעט לימון, מניחים את הגבינה ופרוד סות אחדות מהעגבניות והנבטים, מתבלים במלח ופלפל, מגלגלים וזוללים.

>> למאגר המתכונים של ערוץ הבריאות