החומרים (ל-40 עוגיות)
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 1/3 כוס שמן
- 15 מ"ל ממתיק נוזלי, או תחליף סוכר השווה ל-½1 כוסות סוכר
- ¼ כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
- קורט מלח
- 3 כוסות (100 גרם) שיבולת־שועל
- 1 כוס (100 גרם) אגוזים, קצוצים (פקאן, מלך, בונדוק או תערובת)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערת המיקסר את החמאה, השמן, הממתיק, המים, הווניל והביצים ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים. מוסיפים את שיבולת־השועל והאגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף.
3. בעזרת 2 כפות מניחים עיגולים על נייר האפייה שבתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בצנצנת סגורה.
קלוריות לעוגיה: 130
- מתוך הספר "דיאטה שמחה" מאת אביגיל מייזליק, בהוצאת "מודן".
>> עוד מתכונים דיאטטים