תפוחים הם כלי נהדר לא לשבור דיאטה גם כשבא לנו משהו מתוק: הם מכילים סיב תזונתי מסיס במים שנקרא פקטין, הגורם לתחושת שובע לאורך זמן, מסייע לתהליכים במערכת העיכול ולהורדת רמות כולסטרול וסוכר בדם. כל זה, כמובן, בנוסף לוויטמין C, ויטמינים נוספים ומינרלים שהתפוחים מכילים. אז אכלו ותהנו - בלי רגשות אשם.
רכיבים (ל-6 מנות)
- 6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט (מגולענים)
- 6 כפיות קינמון
- 6 כפיות סוכר חום. הסוכרתיים יכולים להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי לבישול. שימו לב: ממתיק זה אינו מומלץ לנשים בהריון.
אופן ההכנה
1. מניחים את תפוחי העץ המגולענים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
2. במרכז התפוחים בוזגים את תערובת הסוכר והקינמון.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כרבע שעה, או עד להזהבת תפוחי העץ. שימו לב: ככל שנאפה את התפוחים יותר זמן, כך הם יהיו רכים יותר.
לשם גיוון: הגישו עם כדור גלידה וניל 2% שומן.
ערכים תזונתיים למנה
אנרגיה: 90 קלוריות.
פחמימות: 20 גרם.
חלבונים: 0 גרם.
שומן: 0 גרם.
סיבים תזונתיים: 4.5 גרם.
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם