סלט עגבניות פרובנסאל

אין ירק שמסמן טריות ועסיסיות יותר מעגבניה. הדיאטנית הקלינית נטעחן ליבנה מספקת מתכון שמוציא מהאדום-אדום הזה את המיטב, עם מתכון עשיר בטעמים, בריא ודיאטטי

נטעחן ליבנה

|

31.10.11 09:20

 

מלבד היותן אסתטיות וטעימות, העגבניות מכילות כמויות גבוהות מאוד של ויטמין C, והן עשירות בליקופן ונוגדי חימצון. לכן, הן מסייעות למלחמה במגוון תחלואות, ביניהן גם סרטן. לפניכם מתכון פשוט מאוד להכנה של סלט עגבניות פרובנסאל. ניתן להכין ולשמור במקרר, ופשוט להגיש בכל ארוחה שתבחרו.

 

מרכיבים

 

  • 5 עגבניות חתוכות לחצאים רוחביים.
  • 1 כף שמן זית.
  • חצי צרור פטרוזיליה.
  • 3 שיני שום כתוש.
  • מלח, ופלפל שחור.

 

הוראות הכנה

 

1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית.

2. מניחים את חצאי העגבניות, כך שהחלק הפנימי שלהן פונה אליכם.

3. בוזקים מעל מעט מלח ופלפל שחור, ומייד מכסים במכסה. מנמיכים את האש ומאדים כעשר דקות.

4. פותחים את המכסה, ומוצאים את העגבניות לצלחת הגשה או קופסת אחסון. מעל העגבניות מפזרים שום כתוש ופטרוזיליה.

 

ניתן להגיש חם או קר, לפי הטעם.

 

ערכים תזונתיים למנה (שני חצאי עגבניה)

 

אנרגיה: 35 קלוריות.

חלבון: 1 גרם.

שומן: 0.5 גרם.

סיבים תזונתיים: 2 גרם.

 

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד