מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ

לבצק

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות קינמון
  • 220 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית

  • 8-7 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים ופרוסים דק
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות מיץ לימון

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
  2. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר והקינמון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה.
  3. שומרים בצד כוס גדושה מהפירורים. מעבירים את שאר הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות (מקפידים שלא תיווצר שכבה עבה בחיבור שבין התחתית לדפנות).
  4. מסדרים את המלית על הבצק (זה בסדר אם התפוחים חורגים מגובה התבנית) ומפזרים עליה את הפירורים ששמרנו בצד.
  5. אופים כשעה ו-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.
  6. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית. מעבירים סכין בין העוגה לדפנות ומשחררים אותה מהתבנית. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.