מרכיבים

3 מנות

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) עדשים שחורות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז מלא, שטוף ומסונן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים כחצי שעה. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים, ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים גם את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים 40 דקות. מגישים את המג'דרה חמה.

ואם רוצים להכין את המג'דרה עם עדשים ירוקות?

  • אין בעיה. אם משתמשים בעדשים ירוקות להכנת המג'דרה, יש לבשל אותן 20 דקות במים רותחים לפני שמבשלים אותן גם עם האורז. לחלוטין, אפשר להשתמש בעדשים קפואות, ואז אין צורך בבישול מקדים.