ביום שהחלטתי להפסיק לאכול פחמימות וגלוטן נחרב עולמי הקולינרי המוכר. הגעתי מוכנה נפשית לוויתור על החשודים המיידיים, כמו פסטות ועוגות - אבל הדברים הסתבכו כשהבנתי שאצטרך להיפרד מהמון מאכלים נוספים, מטחינה ועד גזר.

החזקתי מעמד בגבורה, אבל על דבר אחד לא רציתי לוותר: הקציצות, אחד מעמודי התווך של ארוחות הערב שלנו. הבעיה היתה שקציצות ללא תוספת פירורי לחם יוצאות דחוסות מאוד, גם אם מבשלים אותן ברוטב. לכן החלטתי להתחכם: החלפתי את הלחם בפטריות טריות, וגיליתי שהן לא רק מחזירות את האווריריות, אלא גם מוסיפות על הדרך טעם.

עכשיו רק נשאר לי למצוא תחליף נטול פחמימות לשוקולד. הצעות, מישהו?

  • עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet"

מרכיבים

15-10 קציצות

  • 1 בצל גדול מאוד
  • שמן לטיגון
  • 250 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד שהוא שחום. מצננים מעט.
  2. מגרדים את הפטריות בפומפייה גסה לתוך קערה גדולה.
  3. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, העוף, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון. מרטיבים את הידיים, יוצרים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים אותן.
  5. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות.

טיפים

  • אפשר להחליף את הפטריות בקישוא מגורר דק או בחציל קלוי מסונן מנוזלים.
  • חשוב לא לשטוף את הפטריות, אלא רק לקלף אותן ולהרחיק את הלכלוך. שטיפה במים תגרום להן לספוג נוזלים מיותרים שישפיעו על מרקם הקציצה.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק