על אף שאני אוכלת בשר אני מאוהבת בקציצות הטבעוניות האלה, שמצטיינות בריח, מרקם ונוכחות בשריים לגמרי. תוסיפו לזה שהן קלות להכנה, מזינות, דלות שומן וחתיכיות למראה - ומה עוד צריך?
אני הכנתי את הקציצות עם שעועית אדומה יבשה, אבל לקיצור תהליכים אפשר להשתמש בשעועית מוקפאת.- עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי"
מרכיבים
כ-20 קציצות טבעוניות
- 2 כוסות שעועית אדומה יבשה
- 3-2 כפות שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 2 סלסילות פטריות
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- מיץ מ-1/2 לימון
- 4 כפות טחינה גולמית
- 3/4 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במשך 24-12 שעות (מחליפים מים מדי פעם). מסננים ומבשלים בכמות גדולה של מים, עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט. נוטלים מהשעועית 4 כוסות (920 גרם) וטוחנים במעבד מזון למחית גסה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
- שמים בקערה גדולה את מחית השעועית, הפטריות המטוגנות עם הבצל והשום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הטחינה והתבלינים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה למדי (אם יש צורך, מוסיפים מעט טחינה).
- מרטיבים את הידיים וקורצים כדורים בגודל קטן-בינוני. מניחים בתבנית ומשטחים מעט. אופים 30-20 דקות, עד שהקציצות מזהיבות (חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא יתייבשו ויתפוררו).
- מומלץ להגיש את הקציצות הטבעוניות בליווי טחינה או טחינה גולמית.
גיוונים
- אפשר להחליף את השעועית האדומה בלבנה, ואת הפטרוזיליה בכוסברה.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק