רולדת תמרים ואגוזים

מתכון של סימה סבן מבית שאן - מתוך הבלוג של אסנת לסטר, סיר לשבת.

מרכיבים

כ-40 עוגיות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח פחות 1 כוס - נשתמש בכוס הזאת בשלב הרידוד
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 שקיות אבקת אפייה
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מי סודה

למלית

  • 500 גרם (חבילה) תמרים מגולענים בוואקום (כדאי לקנות שקיות כמה שיותר טריות, כדי שהתמרים יהיו עדיין רכים ונוחים יותר לעבודה)
  • 1/2 כפית ציפורן טחונה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר או 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך חתוכים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים היבשים ומערבבים. מוסיפים, תוך ערבול אטי, את החמאה ולאחר מכן את השמן והמים. ממשיכים לערבל רק עד שמתקבל בצק רך מאוד אבל לא דביק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד 1/4 כוס מי סודה).
  3. המלית: מחממים את התמרים כ-10 שניות במיקרוגל, כדי לרכך אותם. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ולשים היטב יחד.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 או 6 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ-2 מ"מ.
  5. משמנים את הידיים ומורחים את המילוי על עלי הבצק.
  6. מגלגלים את עלי הבצק לרולדות ומניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה. חורצים על חלקן העליון של רולדות התמרים חריצים קטנים, לסימון הפרוסות.
  7. אופים 40-35 דקות, שהרולדות מתחילות להראות סימנים של הזהבה.
  8. כשרולדות התמרים מתקררות פורסים בזהירות.

רולדת תמרים ופרג

מתכון של שף-קונדיטור עופר גל מ"בוטיק סנטרל".

מרכיבים

2 גלילות

לבצק

  • 30 מ"ל (2 כפות) מים
  • 30 מ"ל (2 כפות) חלב
  • 10 גרם (1/5 קובייה) שמרים טריים או 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 280 גרם (140 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 ביצה גדולה

למלית התמרים

  • 400 גרם תמרים מזן מג'הול
  • 1 כפית קינמון

למלית הפרג

  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) חלב
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) סילאן
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם פרג טחון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לציפוי

  • 2 חלמונים

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים את המים והחלב ומחממים אותם מעט, כדי שיהיו פושרים. ממיסים בהם את השמרים.
  2. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח ואבקת הסוכר.
  3. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים למיקסר. מעבדים עד שהחמאה נטמעת בתערובת המרכיבים היבשים.
  4. מוסיפים את הביצה ואת תערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ושומרים במקרר עד לשימוש.
  5. מלית התמרים: מגלענים את התמרים וקוצצים דק מאוד. מתבלים בקינמון ומערבבים היטב.
  6. מלית הפרג: שמים בסיר את החלב, הסוכר, הסילאן והחמאה, ומחממים בעדינות עד שהם נמסים. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהוא סופג את הנוזלים. מתבלים בקליפת הלימון ומערבבים.
  7. הגלילות: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לריבוע בגודל 40X40 ס"מ.
  8. מורחים על הבצק את מלית התמרים, ולאחר מכן את מלית הפרג.
  9. חוצים את הבצק לשני מלבנים בגודל 20X40 ס"מ, ומגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה. יוצרים לרוחב הגלילות חריצים מקבילים, כדי לסמן את הפרוסות.
  10. מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את הגלילות. מניחים את הגלילות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. אופים את הגלילות כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
  12. מצננים וחותכים לפרוסות.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק