עוגת דבש פרווה עם תפוחים

עוגת דבש רכה ומפנקת בניחוח קינמון וציפורן, עם תוספת של קוביות תפוחים קטנות. ההכנה קלה במיוחד – לא צריך אפילו מיקסר!

המתכון באדיבות ביסטרו "לחם יין".

מרכיבים

2 תבניות בקוטר 22 ס"מ

  • 2 ביצים גדולות
  • 225 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 כוס (160 גרם) ריבת תות
  • 2/3 כוס (225 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 3 כוסות (450 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות שטוחות (15 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות שטוחות (15 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • קורט ציפורן
  • 3-2 תפוחים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מערבבים בקערה את הביצים והסוכר. מערבבים בקערה נפרדת את המים, הריבה, הדבש והשמן. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגות הדבש יוצא עם פירורים לחים.

עוגת דבש הפוכה עם תפוחים מקורמלים

עוגה שמעלה ניחוחות משכרים הממלאים את הבית בחגיגיות לרגל השנה החדשה. אפשר להכין אותה גם ללא התפוחים המקורמלים, כעוגה בחושה פשוטה אך משובחת.

מתכון של שף-קונדיטור עופר גל מ"בוטיק סנטרל".

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

לתפוחים המקורמלים
  • 10 תפוחים, רצוי מזן גרני סמית
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לעוגה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמן קנולה
  • 200 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) דבש
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) ריבת שזיפים שחורים
  • 4 ביצים
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן

אופן ההכנה

התפוחים
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים את התפוחים, חוצים אותם ומגלענים. חותכים כל מחצית תפוח לפלחים בעובי בינוני.
  3. מסדרים את פלחי התפוחים בתבנית ומפזרים עליהם את הסוכר והחמאה.
  4. אופים כ-7 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים.
  5. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה שלו ל-150 מעלות.

העוגה
  1. מחממים קלות את המים והשמן. מסירים מהאש, מוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.
  2. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהוא נמס.
  3. מנפים את הקמח על קצף הביצים ומקפלים אותו לתוכו. מוסיפים לקערה את תערובת השמנים ומקפלים גם אותה פנימה. מוסיפים גם את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן, ומקפלים גם אותם.

הרכבת העוגה
  1. מניחים בכל תבנית פס נייר אפייה ברוחב התחתית. הפס צריך לכסות את התחתית ושתי הדפנות הקצרות, ולבלוט מעט החוצה. משמנים את נייר האפייה במעט חמאה.
  2. מסדרים בתבניות בצפיפות את פלחי התפוחים המקורמלים, ויוצקים עליהם את הבלילה עד ל-4/5 מגובה התבנית.
  3. אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות, עד שסכין קטנה הננעצת במרכז העוגות יוצאת יבשה.
  4. מצננים היטב את העוגות. אוחזים בשתי קצוות נייר האפייה ומחלצים אותן בעדינות מהתבניות. הופכים על צלחת הגשה, כך שהתפוחים יפנו כלפי מעלה.

מאפינס דבש, תפוחים וממרח לוטוס

מתכון של מלכי אדלר, באדיבות "לוטוס".

מרכיבים

16 תבניות אישיות או רינגים בקוטר 6 ס"מ

למאפינס
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3 ביצים בינוניות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (170 גרם) סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) תה מוכן מ-3 שקיות תה
  • 2 כפות גדושות (100 גרם) ממרח לוטוס

למלית התפוחים
  • 25 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 כפית סוכר או דבש
  • 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל

להגשה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
  • 2 כפות (40 גרם) פודינג אינסטנט וניל
  • 2 כפות גדושות (100 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה

המאפינס
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.
  3. מקציפים בקערה נפרדת את הביצים והסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים לקצף את הדבש, הסילאן והווניל, ומקציפים לאיחוד. מוסיפים גם את השמן, בזילוף איטי, ומקציפים עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. מורידים את מהירות ההקצפה למינימום ומוסיפים לתערובת, בהדרגה ולסירוגין, את ממרח הלוטוס ותערובת הקמח.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

מלית התפוחים
  1. ממיסים בסיר את החמאה (או המרגרינה) ומוסיפים את הסוכר (או הדבש). מוסיפים את התפוחים, מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים עד לריכוך. מסננים מהנוזלים.
  2. יוצרים שקע בכל עוגה וממלאים במלית התפוחים.

ההגשה
  1. מקציפים יחד את השמנת, הפודינג וממרח הלוטוס לקרם יציב. מזלפים על כל מנה ומקשטים לפי הטעם.
  2. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.

טארט דבש ותמרים צהובים

המתכון באדיבות ענף התמרים.

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

  • 500 גרם תמרים צהובים

לבצק
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

למלית
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (170 גרם) סילאן או דבש
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה
  1. שוטפים את התמרים, מייבשים היטב ומניחים במקפיא ל-12 שעות לפחות, להבחלה. מוציאים מהמקפיא ומפשירים.
  2. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיב הבצק, רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בקוטר גדול בכמה ס"מ מזה של התבנית. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ודפנותיה.
  5. חוצים את התמרים ומגלענים אותם.מסדרים אותם בתבנית, כשצדם החתוך פונה כלפי מטה, ואופים 15 דקות. בינתיים, טורפים יחד את כל מרכיבי המלית.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים לתוכה את המלית. מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות, עד שהמלית יציבה והבצק מזהיב. מצננים היטב לפני ההגשה.

כנאפה דבש ותפוחים עם פיסטוקים ורוטב תמרים

מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של רשת "קפה ג'ו".

מרכיבים

6 מנות

  • 2 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים
  • 150 גרם חמאה (רצוי מזוקקת)
  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 150 גרם גבינת עזים לאפייה
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קצוצים
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה
  1. חותכים את התפוחים לקוביות. מחממים במחבת גדולה 30 גרם (2 כפות) מהחמאה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומקפיצים כמה דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים את התפוחים לצלחת ושומרים בצד.
  2. מוסיפים למחבת את יתרת החמאה וממיסים אותה על אש נמוכה. מכבים את האש.
  3. משטחים את אטריות הקדאיף בתחתית המחבת ומהדקים היטב. מפזרים עליהן את קוביות התפוחים ומפוררים מעל את הגבינה.
  4. מחממים על אש נמוכה, עד שהאטריות מזהיבות היטב.
  5. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה, כך שהאטריות יפנו כלפי מעלה.
  6. מחממים את הדבש עם כמה כפות מים ועם הקינמון. יוצקים את רוטב הדבש על הכנאפה, בוזקים את הפיסטוקים ומקשטים באבקת סוכר. מגישים מיד.