החטיפים האלה נולדו כששמתי עין על המתכון הזה שמצאתי ברשת. החלטתי להכין אותם בגרסה פרווה/טבעונית כדי לבדוק אם הם מוצלחים גם ללא מוצרי חלב, וגיליתי שהם עובדים מעולה - אפילו קצת יותר מדי טוב!

מדובר בחטיפים סופר-מהירים וקלים להכנה, ללא אפייה – מה שהופך אותם לאטרקטיביים במיוחד בקיץ, כשלא מתחשק לחמם את התנור. אם אתם לא טבעונים, או מעוניינים בגרסה חלבית, המירו את חלב הקוקוס בחלב רגיל ואת שמן הקוקוס בחמאה.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

20-15 חטיפים בינוניים

  • 1 עד 1/2 1 כוסות (300-200 גרם) סוכר לבן או חום
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו איכותית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים
  • 3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל שלמה

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את הסוכר, אבקת הקקאו, חלב הקוקוס, שמן הקוקוס ומלח. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 3-2 דקות נוספות אם רוצים חטיפים רכים, או 6-5 דקות אם מעדיפים חטיפים קשים יותר.
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת השוקולד.
  3. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת-אחת. מערבבים היטב במשך 3-2 דקות, עד שהיא מתכסה לגמרי בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים. לחלופין, אפשר ליצור מהתערובת כדורים בידיים רטובות, להניח על נייר האפייה ולשטח מעט.
  5. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. שומרים במקרר עד שבועיים, בקופסה אטומה. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר וחותכים לפסים או לריבועים.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק