החטיפים האלה נולדו כששמתי עין על המתכון הזה שמצאתי ברשת. החלטתי להכין אותם בגרסה פרווה/טבעונית כדי לבדוק אם הם מוצלחים גם ללא מוצרי חלב, וגיליתי שהם עובדים מעולה - אפילו קצת יותר מדי טוב!
מדובר בחטיפים סופר-מהירים וקלים להכנה, ללא אפייה – מה שהופך אותם לאטרקטיביים במיוחד בקיץ, כשלא מתחשק לחמם את התנור. אם אתם לא טבעונים, או מעוניינים בגרסה חלבית, המירו את חלב הקוקוס בחלב רגיל ואת שמן הקוקוס בחמאה.
- עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
20-15 חטיפים בינוניים
- 1 עד 1/2 1 כוסות (300-200 גרם) סוכר לבן או חום
- 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו איכותית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס
- קמצוץ מלח
- 1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים
- 3 כוסות (300 גרם) שיבולת שועל שלמה
אופן ההכנה
- שמים בסיר קטן את הסוכר, אבקת הקקאו, חלב הקוקוס, שמן הקוקוס ומלח. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 3-2 דקות נוספות אם רוצים חטיפים רכים, או 6-5 דקות אם מעדיפים חטיפים קשים יותר.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת השוקולד.
- מכבים את האש ומוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת-אחת. מערבבים היטב במשך 3-2 דקות, עד שהיא מתכסה לגמרי בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים. לחלופין, אפשר ליצור מהתערובת כדורים בידיים רטובות, להניח על נייר האפייה ולשטח מעט.
- מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. שומרים במקרר עד שבועיים, בקופסה אטומה. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר וחותכים לפסים או לריבועים.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק