מרכיבים
5-4 מנות
- 1 כרובית קטנה או בינונית
- 500 גרם ברוקולי
- 150 גרם אגוזי מלך או קשיו, קלויים במחבת ללא שמן
- חופן חמוציות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- ממלאים סיר גדול על ל-2/3 מגובהו במים. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- קוצצים את הכרובית והברוקולי במעבד מזון עד שנוצרים פירורים קטנים. כדאי לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לקבל חתיכות גדולות מדי.
- מבשלים את פירורי הירקות 10-5 דקות במים הרותחים, עד שהם רכים - אבל לא יותר מדי.
- בינתיים קוצצים את האגוזים, החמוציות והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
- מסננים היטב את פירורי הכרובית והברוקולי ומעבירים לקערה עם האגוזים. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג