מרכיבים

5-4 מנות

  • 1 כרובית קטנה או בינונית
  • 500 גרם ברוקולי
  • 150 גרם אגוזי מלך או קשיו, קלויים במחבת ללא שמן
  • חופן חמוציות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול על ל-2/3 מגובהו במים. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
  2. קוצצים את הכרובית והברוקולי במעבד מזון עד שנוצרים פירורים קטנים. כדאי לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לקבל חתיכות גדולות מדי.
  3. מבשלים את פירורי הירקות 10-5 דקות במים הרותחים, עד שהם רכים - אבל לא יותר מדי.
  4. בינתיים קוצצים את האגוזים, החמוציות והפטרוזיליה ומניחים בקערה גדולה.
  5. מסננים היטב את פירורי הכרובית והברוקולי ומעבירים לקערה עם האגוזים. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.