מרכיבים

8 לחמניות

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לחם לבן, ועוד קצת לקימוח
  • 100 גרם קמח מלא תופח (או קמח מלא רגיל מעורבב עם 1/2 כפית אבקת אפייה)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס בטטה מקולפת ומגורדת בפומפייה
  • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
  • 1 כוס ועוד 3 כפות (280 מ"ל) רויון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח הרגיל, הקמח המלא, הסודה לשתייה, המלח והפלפל. מוסיפים את הבטטה המגורדת והרוזמרין ומערבבים היטב.
  3. יוצרים גומה במרכז התערובת שבקערה ומוזגים לתוכה בהדרגה את הרויון. מערבבים לאט את הבצק משולי הגומה לתוך הרויון, עד שמתקבל בצק ראשוני. בעזרת הידיים יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו אל משטח עבודה מקומח. לשים במשך 2 דקות, עד שהבצק חלק (לעתים צריך להוסיף מעט קמח בשלב זה).
  4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד לחמנייה עגולה. משטחים מעט את הלחמניות וחורצים X על כל אחת בעזרת סכין חדה, כדי לעזור לבצק לתפוח בתנור.
  5. מניחים את הלחמניות בתבנית. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות, עד שהלחמניות תופחות וצבען חום-זהוב. מעבירים לרשת ומצננים במשך 10 דקות לפחות לפני ההגשה. לחמניות אלה טעימות במיוחד כשהן עדיין חמות מהתנור.

אחסון

  • ניתן לשמור את הלחמניות במשך 3 ימים כשהן עטופות היטב בנייר. אפשר גם להקפיא אותן בכלי אטום עד 8 שבועות.

  • מתוך הספר "צעד אחר צעד - לחם" מאת קרוליין ברתרטון, הוצאת "דני ספרים"