המתכון באדיבות שף עלאא מוסא ממסעדת "אלמרסא" בנמל הדייגים בעכו.
מרכיבים
מנה אחת
- 1 דג סרגוס במשקל 1/2 ק"ג
- 1 שורש קולרבי
- 1 לפת
- 1 שומר
- 1 צנון
- 1 תפוח אדמה קטן
- 2 ענפי טימין
- 1/4 כוס שמן זית + עוד קצת לטיגון
- מלח
- פלפל לבן טחון
- חופן עגבניות שרי
- 1 קישוא
- מיץ מ-2 לימונים
- חופן עלי כוסברה ופטרוזליה
- חופן שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חתוכים לקוביות בינוניות את שורש הקולרבי, הלפת, השומר, הצנון ותפוח האדמה. מניחים בתבנית, מפזרים עליהם את עלי הטימין ומתבלים ב-1/4 כוס שמן הזית, מלח ופלפל לבן. אופים כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל.
- מחממים מעט שמן זית במחבת שאפשר להכניס לתנור. מטגנים את הדג כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. מכבים את האש.
- מסדרים סביב את הדג את הירקות הצלויים, עגבניות השרי והקישוא, ויוצקים מעל את מיץ הלימון. אופים 12 דקות.
- מוסיפים למחבת את הכוסברה והפטרוזיליה, מפזרים על הדג את השמיר ומגישים מיד.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק