אנחנו מתות על סלמון, והגרסה הזאת היא אחת המוצלחות ביותר לטעמנו, עם ניחוח אסייתי פיקנטי שמפעיל את בלוטות הרוק. חוץ מזה, ההכנה היא פשוט בדיחה: פשוט משרים את הסלמון במקרר יממונת וחלאס עם הדרמה.

המתכון הוא של השף הצרפתי ז'אן ז'ורז' וונגרישטן.

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

10-8 מנות

  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) סויה בהירה, או 1 כוס סויה רגילה מעורבבת עם 1/2 כוס מים
  • 1 צרור כוסברה
  • שורש ג'ינג'ר באורך כ-7 ס"מ, מקולף וחתוך גס
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, חתוך גס
  • 1 ק"ג פילה סלמון טרי, ללא עור

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט הסלמון, וטוחנים למשרה אחידה.
  2. מניחים את הסלמון בכלי זכוכית קטן ככל האפשר ויוצקים עליו את המשרה (חשוב שהיא תבוא במגע גם עם חלקו התחתון). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה.
  3. מוציאים את הסלמון הכבוש מהכלי ומסירים ממנו את רוב המשרה בעזרת האצבעות. מניחים על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  4. מגישים את הסלמון הכבוש על פרוסת לחם עם יוגורט, לצד אורז חמים או עם דגים מלוחים וגבינות.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק