הקיץ התחיל, ומדרכות הבטון לוהטות בחום צורב. נדמה שאין רחמים בקיץ, השמש צורבת והאור מסנוור בעיניים. אבל בצל העצים עוד יש עשב נעים למגע הרגליים, ובינות לשבילי הבטון שיחים ירוקים מצלים מעט ושולחים לטיפות ירוקות.

מעטים אלה שמורידים נעליים בהגיעם לדשא, ולא משנה אם הם אנשי עיר או כפר. כמבוגרים אנחנו שוכחים את ההנאה הקטנה והפשוטה של מגע העשב ברגליים. מי שבכל זאת מוריד את נעליו מקבל מהדשא הצנוע אנרגיה ירוקה שעולה במעלה הרגליים, אל הבטן, הלב והראש. שלווה ירוקה ונעימה מתפזרת והנה, אתה בנאדם אחר.

  (צילום: הילה וייס)

דבר כל כך פשוט כמו צבע ירוק של עלווה ומגע עשב ברגליים פועל על כולנו כמטה קסם. הצבע הירוק הוא המחיה והמרגיע ביותר, וגם לאנשים שהטלפון הנייד דבוק להם ליד ולאוזן - גם אליהם הקסם הירוק מצליח לחלחל, לפעפע, לחבר לאדמה. הירוק מצליח לנתק את כולנו מהעולם הווירטואלי, המפוצץ בצבעים מלאכותיים ותמונות מרצדות, ולהשקיט את המוח הטרוד תמידית.

  (צילום: הילה וייס)

אני אוהבת לחשוב ששיחי הנוי הפשוטים לכאורה שאנו חולפים על פניהם בלי משים הם כמו מלאכים טובים ששומרים על האיזון הטבעי שלנו בשקט - וגם אם איננו שמים אליהם לב הם בכל זאת מרעיפים עלינו אבק קסמים ירוק, מרגיע ומאזן. בין שיחי הנוי צומחים צמחי קסם אמיתיים, שעליהם אוצרים בתוכם עולם שלם של טעמים וריחות ורפואה טבעית זמינה לכל.

אחד מהם הוא האוטרה, הגרניום הלימוני, שצומח תחת כל בניין ובכל שביל, ועליו מבושמים בריח לימוני משכר. נגיעה שלהם, בדומה לעלי נענע, מרעננת כל מאכל.

  (צילום: הילה וייס)

הטארטלטים שלפניכם עשויים מבצק שקדים דקיק ומתפצח, ומקרם מפתיע ומענג. בבסיסו אבוקדו, שההקצפה במיקסר הופכת אותו לאוורירי ונפלא יותר מכל שמנת מתוקה. ובתוספת דבש ועלי גרניום, לימון ונענע הוא מאבד כליל את טעמו הרגיל והופך לקרם ירוק, מתוק ולימוני, ממכר ונפלא. אוכלים את הטארטלטים מיד, כדי שפריכות הבצק ורכות הקרם יתערבבו לביס מענג עם ארומה לימונית מבושמת ומרעננת וצבע משגע.

את הקרם אפשר להכין ולאכול ככה, כמוס ירוק מרענן, ואפשר להסמיך אותו עם קרם קוקוס עשיר או עם יוגורט סמיך - שניהם נותנים קרם קטיפתי ונפלא שאי אפשר להפסיק לאכול.

  (צילום: הילה וייס)

טארטלטים עם קרם גרניום לימוני

מרכיבים

8-6 יחידות בתנית שקעים

לתחתית
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כוס שקדים שלמים לא מולבנים
  • 5-4 תמרים מזן מג'הול
  • 5 כפות קוקוס טחון
  • 1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
  • קורט מלח דק

לקרם
  • 1/2 אבוקדו בשל
  • 3 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון ירוק או 1 ליים
  • 2 עלי נענע
  • 1 עלה גרניום לימוני
  • קליפה מגוררת מלימון ירוק
  • 2 כפות קרם קוקוס (השמנת שבשכבה העליונה של קופסת השימורים) או 2 כפות גדושות יוגורט, מסונן במסננת דקה לשעה.

להגשה
  • מעט קליפת לימון ירוק מגוררת

אופן ההכנה

התחתית
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את השקדים ושיבולת השועל במעבד המזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את שאר מרכיבי התחתית ומעבדים עד לקבלת בצק דביק.
  3. מרפדים את השקעים שבתבנית בשכבה דקה ואחידה של הבצק. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה. אם משתמשים בתבניות סיליקון, מוציאים מהן בעדינות את תחתיות הבצק, הופכים אותן על תבנית ואופים 10-5 דקות נוספות, עד שהן מתקשות.
  4. מצננים את תחתיות הבצק ומקררים במקרר כשעה.

הקרם
  1. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל מרכיבי הקרם, למעט קרם הקוקוס (או היוגורט) עד לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
  2. מקפלים לתוך הקרם את קרם הקוקוס (או היוגורט) עד שהוא נטמע לחלוטין.
  3. ממלאים את הטארטלטים בקרם ומפזרים עליהם עוד מעט קליפת לימון ירוק מגוררת.

  • הילה וייס היא סטייליסטית אוכל ובעלת בלוג המתכונים "אהבה יומיומית". למתכונים נוספים שלה - לחצו כאן