מרכיבים
15-12 יחידות
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 2 כוסות אורז לבן מבושל
- 1 בצל קטן מגורד דק
- 1 גזר בינוני מגורד דק
- 1 שן שום מגורדת
- 1 ביצה קטנה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- תבלינים: 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה, 1/3 כפית כמון, 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת קציצות, מהדקים היטב ומניחים בתבנית. מברישים במעט שמן.
- אופים את קציצות הבשר 30-25 דקות, הופכים ואופים 10-5 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"