מסיבת סיום גן, חתונה רחוקה שחבל על הזמן, ערב צוות למורים, ערב הוקרה לנשות השוטרים, מסיבת יום הולדת 70, מפגש שבט החלוץ סניף קרית אתא, הופעת בחוג הבלט, התאומים מנגנים בקונצרט, הילד מנחה בטקס של החטיבה, הילדה חוגגת גיוס לצבא, צריך לשלוח את הטופס לקייטנה, למצוא צימר עם בריכה קטנה, לאסוף את הבת משדה התעופה, ללכת קצת לים כדי להיות שזופה. פתאום אני מרגישה ממש עייפה.

קוראים לזה חופש גדול.

כדי לעשות לעצמי סדר בבלגן עיצבתי לוח שבו אפשר לרשום את כל הכיופים והתוכניות המשפחתיות – אתם יכולים להוריד אותו (בתשלום סמלי) כאן.

מכל הסיבות שמניתי למעלה הרגשתי צורך עז להכניס את הראש לתוך המקפיא, להצטנן, ואם אפשר לא לצאת משם בידיים ריקות.

נכון, יש גלידות מעולות בחנויות, אבל התחשק לי להכין גלידה בעצמי: לבחור את המרכיבים, להקפיא וכל שעה לבדוק (רק אני והכפית) אם הגלידה כבר קפאה ומה שלומה ואיך הילדים. גיליתי שזו דרך נהדרת להתרענן ולהירגע, ולפנק את המשפחה בגלידה תוצרת בית ללא צורך במכונת גלידה.

מחקר מעמיק שכלל ניסיונות מרובים, לשמחת בני הבית, הביא אותי למתכון של גלידת יוגורט עשירה במרקם קרמי חלק וקלה ביותר להכנה. כשמקפיאים מעדן חלב בלבד הוא הופך לשבבי קרח קשים. הסוד טמון בחלב המרוכז, שמתיקותו הרבה גורמת ליוגורט לקפוא למחצה בלבד ולשמור על הקרמיות שלו. כדאי להשתמש ביוגורט עם לא פחות מ-3% שומן, שנותן לגלידה מרקם חלק ונעים.

עוד מתכונים מ-2 מרכיבים (או קצת יותר):

מרכיבים

  • 2 מעדני יוגורט עם פרי (300 גרם בסה"כ) 3% שומן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז מפחית שימורים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את היוגורט והחלב המרוכז בקערה, ויוצקים לתבנית או לקופסה מתאימה להקפאה. מכסים בניילון נצמד ומחכים בסבלנות שמונה שעות.
  2. יוצרים כדורים בעזרת כף גלידה ומגישים בגאווה.

ואפשר גם בטעם שוקולד

  • הילדים אהבו יותר את הגלידה שהכנתי עם מעדן חלב בטעם שוקולד במקום יוגורט פרי, נסו להכין גם אותה ולא תתאכזבו.

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג