משמש – פרי כל כך משגע עם עונה כל כך קצרה. לפעמים אני חושבת שאולי הוא כה אהוב רק בגלל שהוא כל כך קשה להשגה.

לשמחתי לי יש עץ משמשים בגינה, והשנה הוא היה נדיב במיוחד. אז הכנו ריבה, ואפילו חילצנו את הגלעינים מהגוגואים והקפאנו אותם. יש להם טעם של שקדים מרים, ואפשר לטחון אותו יחד עם שקדים כשמכינים קרם שקדים או מרציפן (אל תיבהלו, זה לא כזה סיפור).

וכמובן שהכנו מהמשמשים גם עוגות לרוב – הנה אחד מהמתכונים האהובים עלי.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ

  • 1 כוס (100 גרם) שקדים שלמים, עם קליפה או בלי
  • 3/4 כוס (150 כרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפייה)

לציפוי
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים
  • 2 כפות ריבת משמש (לא חובה)
  • 6-5 משמשים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. שמים במעבד המזון את השקדים, הסוכר, המלח, הווניל ותמצית השקדים, וטוחנים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מנקים את דפנות הקערה על לקקן ומוסיפים ביצה. מעבדים קצרות, מוסיפים את הביצה השנייה ומעבדים עוד כמה שניות.
  4. מנקים שוב את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יהפוך את העוגה לדחוסה).
  5. מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים.
  6. מפזרים על הבצק את הריבה (אם רוצים) ואת השקדים הפרוסים.
  7. מסדרים את המשמשים על העוגה ומשקעים אותם מעט בבצק. מפזרים מעל כף סוכר חום בהיר.
  8. אופים 45-40 דקות, עד שעוגת המשמשים יציבה במרכזה. לאחר שהעוגה התקררה מעט מפזרים עליה את אבקת הסוכר.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק