יד של אמא היא יד מיוחדת: אותה יד שיודעת להוביל אותך לכל מקום, לחבק וללטף היא גם זו שמכינה בצק של בייגל ריחני וקטן שמשאיר טעם של עוד. ובמקרה הזה לא מדובר בסתם אמא, אלא בזו של אפיק גבאי, שצילם את התמונה.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

40 בייגלים

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 עד 3/4 3 כוסות מים פושרים

לבישול ולאפייה

  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 תיון (רגיל או ארל גריי)
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח גס, שומשום וזעתר

אופן ההכנה

  1. לשים במיקסר או ביד את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק קשה למדי, אבל גמיש. כדאי להוסיף בהתחלה רק 3 כוסות מים, ובמידת הצורך להוסיף מים נוספים בהדרגה, עד שמגיעים למרקם הנכון.
  2. מתפיחים את הבצק 10 דקות בדיוק ולא יותר.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. מעצבים את הבייגלים: מחלקים את הבצק ל-40 חתיכות קטנות ומרדדים כל חתיכה ל"נחש" באורך כ-30 ס"מ. מקפלים כל נחש לשניים, מסובבים סביב עצמו ומהדקים את שני הקצוות זה לזה לקבלת בייגל עגול.
  5. מרתיחים את המים עם התה והסילאן,וטובלים כל בייגל לשנייה-שתיים בנוזל הרותח. מניחים את הבייגלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס, שומשום וזעתר.
  6. אופים את הבייגלים 20-15 דקות, עד שהם משחימים.
  7. אפשר להקפיא את הבייגלים בכלי אטום ולחמם אותם לפני ההגשה ב-150 מעלות.