מרכיבים
3-2 מנות
- 500 גרם נתחי פרגית, שלמים או חתוכים
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
- 1 סלסילת פטריות, חצויות
- 2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב טריאקי
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה ואת הפטריות, וממליחים מעט. מכסים ומבשלים 15-10 דקות, עד שהבטטות מתרככות מעט. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את הפרגיות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מדי פעם מערבבים.
- מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
- מוסיפים את הבצל הירוק, רוטב הטריאקי ומעט פלפל שחור. מבשלים 3-2 דקות, תוך ערבוב, ומסירים מהאש.
עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"