באדיבות גיא בן אשר, השף של קפה ביסטרו גוטל'ה באבן יהודה.

מרכיבים

  • חופן פטריות שיטאקי מיובשות
  • 400 גרם אטריות שעועית דקות
  • 1 כוס דחוסה עלי תרד
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1 קופסה נבטים סיניים עבים
  • 4 צנוניות פרוסות דק
  • 1 כף שומשום (רגיל או שחור), קלוי קלות במחבת ללא שמן
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • אפשרות: מעט בוטנים קלויים קצוצים לקישוט

לרוטב

  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 3 כפיות רוטב סויה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • קורט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. משרים את פטריות השיטאקי במשך כ-10 דקות במים בטמפרטורת החדר, עד שהן מתרככות. קוצצים אותן דק.
  2. שמים את אטריות השעועית בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים. משהים כ-5 דקות, עד שהאטריות מתרככות, מסננים ושוטפים במים קרים.
  3. מכינים ליד הכיריים קערה מלאה במי קרח. מרתיחים בסיר מים. חולטים את עלי התרד במשך כ-10 שניות ומעבירים אותם עם כף מחוררת לקערת מי הקרח, לעצירת הבישול.
  4. חולטים במים הרותחים את פרחי הברוקולי במשך כדקה. מסננים ומעבירים גם אותם לקערת מי הקרח.
  5. מניחים בקערה את אטריות השעועית, עלי התרד, הברוקולי, פטריות השיטאקי הקצוצות, הנבטים הסיניים, הצנוניות, השומשום ועלי הנענע.
  6. מערבבים בקערית קטנה את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב על סלט אטריות השעועית ומערבבים היטב. אם רוצים, מעטרים בבוטנים קלויים קצוצים.