באדיבות גיא בן אשר, השף של קפה ביסטרו גוטל'ה באבן יהודה.
מרכיבים
- חופן פטריות שיטאקי מיובשות
- 400 גרם אטריות שעועית דקות
- 1 כוס דחוסה עלי תרד
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 1 קופסה נבטים סיניים עבים
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 1 כף שומשום (רגיל או שחור), קלוי קלות במחבת ללא שמן
- חופן עלי נענע קצוצים
- אפשרות: מעט בוטנים קלויים קצוצים לקישוט
לרוטב
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 3 כפיות רוטב סויה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כף מיץ לימון
- קורט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- משרים את פטריות השיטאקי במשך כ-10 דקות במים בטמפרטורת החדר, עד שהן מתרככות. קוצצים אותן דק.
- שמים את אטריות השעועית בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים. משהים כ-5 דקות, עד שהאטריות מתרככות, מסננים ושוטפים במים קרים.
- מכינים ליד הכיריים קערה מלאה במי קרח. מרתיחים בסיר מים. חולטים את עלי התרד במשך כ-10 שניות ומעבירים אותם עם כף מחוררת לקערת מי הקרח, לעצירת הבישול.
- חולטים במים הרותחים את פרחי הברוקולי במשך כדקה. מסננים ומעבירים גם אותם לקערת מי הקרח.
- מניחים בקערה את אטריות השעועית, עלי התרד, הברוקולי, פטריות השיטאקי הקצוצות, הנבטים הסיניים, הצנוניות, השומשום ועלי הנענע.
- מערבבים בקערית קטנה את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב על סלט אטריות השעועית ומערבבים היטב. אם רוצים, מעטרים בבוטנים קלויים קצוצים.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן