מרק עגבניות קר עם בצל ירוק

בדיוק מה שאתם צריכים ביום חם: מרק עגבניות צונן ומרווה ללא בישול. הגישו לצדו גריסיני, ויש לכם ארוחה קיצית מושלמת

עידית חייט

|

25.05.15 10:47

 

 

מרכיבים

6-5‬ מנות

 

  • 1 ק"ג (6-5 יחידות) עגבניות בשלות
  • ‭6-5‬ גבעולי סלרי בינוניים, טריים ונקיים
  • ‭4-3‬ גבעולי בצל ירוק, בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • ‭1 1/2‬ כפיות מלח גס
  • להגשה: 1 כפית זרעי כוסברה כתושים

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את העגבניות ומגררים אותן בפומפייה דקה. נפטרים מהקליפות (אפשר גם לחלוט את העגבניות במים רותחים כדקה, להעביר אותן לקערת מים קרים ולהסיר את הקליפות לפני שמגררים).
  2. מעבירים את העגבניות המגוררות לקערה גדולה.
  3. מגררים דק את גבעולי הסלרי, נפטרים מהסיבים ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את הבצלים הירוקים (כולל החלקים הלבנים) ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב. מעבירים לכלי סגור ומאחסנים במקרר כשעתיים.
  5. מגישים קר. אפשר לחלק את המרק לצלחות ולפזר מעל את הכוסברה, או להגיש את המרק בכלי מרכזי ולידו, בצלוחית, את זרעי הכוסברה הכתושים.

 

רעיון טוב

  • למלא כוס גבוהה במקלות מלוחים (גריסיני) ולהגיש לצד המרק. מושלם.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד