באחד החגים האחרונים ישבנו סביב שולחן עמוס לעייפה במנות מורכבות ומיוחדות, ובאופן די מפתיע הכוכב האמיתי היה דווקא הסלט הזה: מצד אחד מרענן וקליל, ומצד שני עטוף ברוטב עשיר וקרמי.

מכיוון שמדובר במעט מצרכים ובעובדה שבכל זאת עסקינן בחסה, כל העניין כאן הוא להקפיד על חומרי הגלם: השתמשו רק בלבבות חסה (העלים הפנימיים והפריכים יותר) ואל תוותרו על גבינת פרמזן אמיתית ועל מיונז איכותי.

  • רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת

מרכיבים

  • עלים פנימיים מחסה אחת

לרוטב

  • 3 כפות גדושות מיונז איכותי
  • 1 כפית שטוחה חרדל
  • 1 שן שום קצוצה דק-דק
  • מיץ מ-1/2 לימון קטן
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 5 כפות שמן זית
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מניחים את עלי החסה זה על זה וחותכים אותם לרצועות.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד (אפשר לשמור את הרוטב במקרר עד 4 ימים).
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט (הוא עשיר מאוד – ייתכן שתרצו להסתפק ב-3-2 כפות) ומערבבים בעדינות. אם רוצים, מוסיפים גם קרוטונים או נתחי עוף.