חג השבועות מסמל עבור רבים מאיתנו חג של שורשיות, יופי ניקיון וטוהר. לא פלא שלבן הוא הצבע השולט בחג הזה – מעיצוב השולחן, לבגדים ועד המאכלים. אבל שבועות מאפשר גם מבחר מגוון אלמנטים עיצובים, שאפשר להשתולל איתם ולהרשים את הארוחים בלי להתאמץ יותר מדי.

"כאשר אני ניגשת לעצב שולחן בהשראת שבועות", מסבירה המעצבת איריס מוסיוף, "העיקרון הראשון שמנחה אותי הוא שילוב של מרקמים וטקסטורות על טהרת הלבן, השמנת והאוף וויט, צבעים המתכתבים היטב עם מאכלי החג שיונחו מאוחר יותר".

מוסיוף, היא מעצבת וסטייליסטית של שולחנות והבעלים של "הסטודיו לעיצוב האירוח". היא גם עורכת סדנאות וקורסים של עיצוב שולחנות, עיצוב מנות, עיצוב אירועי קונספט ושזירת פרחים. לאורך השנים גם כתבה 4 ספרי הדרכה שעוסקים בנושא, בהם "טאצ' לכל שולחן" ו"טאצ' לכל אירוע".

"בעזרת דמיון, קצת יצירתיות וחומרים פשוטים, זולים וזמינים", טוענת מוסיוף, "אפשר לעצב שולחן מרהיב שיעניק חוויה אסתטית ואותנטית לא פחות מהאוכל עצמו".

הנה הטיפים שלה לעיצוב שולחן שבועות:

1. צבעים - בחרו 3-2 גוונים של לבן ודומיו. שלבו גם בד יוטה שייתן מראה כפרי, מחוספס וקונטרסט צבעוני מעניין.

התחשבו בכלים ובצבעי המאכלים המוגשים עליהם. שלבו בין מערכות כלים שיש לכם בבית כשהסוד הוא הרמוניה בין נגזרותיו של הצבע הלבן - חלק עם פרחוני, כלים שקופים עם אטומים, מרובעים עם עגולים. התאמה נכונה של האביזרים הנלווים ייצרו מראה אחר ומעניין.

2. מפה - בחרו במפה קלאסית בגווני לבן, שמנת או אוף וויט. אל תחששו לצאת מהקופסה ולהשתמש במפות שיש בהן טקסטורות.

על המפה הבסיסית מומלץ להניח מפת ראנר ליצירת מראה קלאסי. אין צורך לרוץ ולקנות מפות יקרות- בחנויות הבדים תוכלו למצוא שאריות בד בעלות נמוכה, במגוון צבעים וטקסטורות שישמשו מצע ראוי לשולחן.

3. סכו"ם – מארחים יותר משישה אנשים ואין ברשותכם סכו"ם זהה? אל תתחילו במסע חיפושים. הפתרון סופר-פשוט: קפלו את מפית השולחן בצורת כיס, או הסתירו עם המפית את חלק האחיזה בסכו"ם, כך שרק החלק העליון יבצבץ ממנה. בכך תשמרו על מראה מאוזן ואחיד.

 סכו"ם מוסתר (צילום: שירן כרמל)
סכו"ם מוסתר (צילום: שירן כרמל)

4. פרחים - שבועות מסמל את המעבר מהאביב לקיץ, ולכן מומלץ לקשט בפרחים בשיא עונתם ופריחתם. כאשר מניחים זר פרחים במרכז שולחן יש להקפיד שהוא לא יהיו גבוה מדי ולא יסתיר את היושבים.

אפשר גם לאגד שיבולים וחמניות, לדוגמה, וליצור מהם זר אישי לכל סועד.

5. זרים - בכדי לשבור מעט את הצבעוניות הבהירה של השולחן הכינו זר של עגבניות אדומות, שיפתיע את האורחים.

החומרים הדרושים: עגבניות שרי, קיסמים, עלים גדולים (מומלץ עלי מרסינה) וספוג עגול של פרחים.

ההכנה: תוקעים את הקיסמים בספוג, נועצים בהם את העגבניות ובין לבין משלבים את העלים.

 זרי עגבניות שרי (צילום: שירן כרמל)
זרי עגבניות שרי (צילום: שירן כרמל)

6. בקבוקים - לעיצוב שולחן שונה וייחודי השתמשו בבקבוקים מעוצבים בגדלים שונים. עטרו את הבקבוקים בסרטי בד ומשי בטקסטורות ודוגמאות שונות ושלבו פרחים בגבהים שונים. המשחק בגבהים מדגיש את המראה הטבעי, ממש כמו בטבע.

7. עציצים – להענקת מראה כפרי לשולחן תוכלו להשתמש בעציצי חרס חסיני חום, שניתן לרכוש במרבית המשתלות. בחרו בכלי גדול ומרכזי או קטן ואישי ואפו בהם לחם, מאפינס, קיש או כל מאפה אחר. לאחר האפייה עטרו את הכלים בניירות דולי (לרכישה בחנויות היצירה) ובקשירת חבלים וקבלתם אלמנט כפרי ומקורי.

מאפים בעציצי חרס מקושטים  (צילום: מיה לוי)
מאפים בעציצי חרס מקושטים (צילום: מיה לוי)

8. שקיות – להעשרת תפאורת השולחן השתמשו בשקיות בד, התלויות על כיסאות האורחים.

החומרים הדרושים: שקית בד (להשיג בחנויות עשה זאת בעצמך), סרטי משי, כלי קיבול קטן, ספוג ופרחי גיבסנית וורדים צחורים.

ההכנה: הרטיבו את הספוג, הכניסו לכלי ונעצו בו את הפרחים. הכניסו את הכלי לשקית, קשרו אותה בסרט, צרו מהסרט ידית אחיזה, קישרו אותה לשקית ותלו על הכיסא.

 שקיות בד עם פרחים (צילום: מיה לוי)
שקיות בד עם פרחים (צילום: מיה לוי)

9. כובעים - כובעי קש, למשל, יכולים לשמש כבסיס מקורי לצלחת - גוזרים את הכובע כך שהתחתית תשמש לה כבסיס.

10. זר פרחים - פריט שיוסיף לשולחן אלגנטיות, במיוחד אם עיצבתם אותו בעצמכם.

החומרים: כלי פשוט, גיבסניות, ספוג פרחים, נייר דולי תחרה עגול, חוט חבל, חוט ברזל מושחל בחבל, שקית ניילון, מספרים ואקדח דבק חם.

ההכנה:

1. גזרו את הנייר למשולשים (כמו בפיצה).

2. הדביקו את הנייר מסביב לכלי.

3 .לפפו את החבל מסביב לכלי וקישרו אותו.

4. גזרו את שארית המשולשים המודבקים, הבולטים מעל הכלי.

5. לפפו את חבל הברזל בצורת האות S. הדביקו אותו עם הדבק החם.

6. הרטיבו את הספוג, הכניסו לשקית הניילון ואת השקית לתוך הכלי.

7. נעצו ושזרו את הגיבסניות בספוג בצורה מעגלית מסביב לכלי.