חברתי טליה מכינה את הסלט הזה באופן קבוע כבר שנים. הוא צבעוני, מגוון, יפה תואר, משביע ולא דורש חימום - וגם יקפוץ בשמחה לתוך קופסה, מוכן לאכילה בעבודה או בפיקניק.

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 1/2 ק"ג (1 חבילה קטנה) חיטה
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • חופן אגוזי פקאן
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ
  • חופן חמוציות

לרוטב
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1/3 כוס שמן (זית או קנולה)

אופן ההכנה

  1. משרים את החיטה בסיר עם מים במשך כשש שעות.
  2. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ומצננים.
  3. חותכים את הפלפלים, הבצל הירוק והפקאן. קוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים לחיטה יחד עם החמוציות.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים וטועמים. אם צריך, מתקנים את התיבול.