חברתי טליה מכינה את הסלט הזה באופן קבוע כבר שנים. הוא צבעוני, מגוון, יפה תואר, משביע ולא דורש חימום - וגם יקפוץ בשמחה לתוך קופסה, מוכן לאכילה בעבודה או בפיקניק.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 ק"ג (1 חבילה קטנה) חיטה
- 2 פלפלים צהובים
- 2 פלפלים אדומים
- 4 גבעולי בצל ירוק
- חופן אגוזי פקאן
- 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ
- חופן חמוציות
- 1/2 כוס סויה
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 כפות סילאן או דבש
- 1/3 כוס שמן (זית או קנולה)
אופן ההכנה
- משרים את החיטה בסיר עם מים במשך כשש שעות.
- מביאים את המים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ומצננים.
- חותכים את הפלפלים, הבצל הירוק והפקאן. קוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים לחיטה יחד עם החמוציות.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים וטועמים. אם צריך, מתקנים את התיבול.