באיטלקית נקראת הפסטה הזאת קרודה, כלומר "לא מבושל". כמובן שהפסטה מוגשת מבושלת, ואפילו חמה, אבל רוטב העגבניות שמלווה אותה הוא קר, ללא בישול וממכר מאוד.
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה
- מלח
- 6 כפות גבינת עזים קשה מגוררת או גבינת פרמזן מגוררת
- 5-4 עגבניות אדומות גדולות, בשלות אך קשות
- 20 עגבניות שרי קשות, מומלץ בצבעים שונים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 3 כפות צלפים (בחומץ או במלח, לפי הטעם)
- 1 כף עלי אורגנו טריים וקצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות סלרי עלים קצוץ (מומלץ להשתמש בגבעולים הבהירים והרכים שבמרכז)
- פלפל שחור טחון טרי
- קורט אגוז מוסקט טחון טרי
אופן ההכנה
- הרוטב: מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות הרגילות ועגבניות השרי, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים (הכי קל בידיים).
- חוצים את העגבניות הרגילות ונפטרים מהמרכז הבהיר. מניחים במסננת לכמה דקות.
- חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה. קוצצים את העגבניות הרגילות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר מרכיבי רוטב העגבניות. מערבבים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים (ועד 5
- שעות).
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מתבלים את רוטב העגבניות במלח ויוצקים על הפסטה החמה. מפזרים גבינה מגוררת ומגישים מיד.
איך שומרים?
- אפשר לשמור יום, ולהגיש כסלט קר וטעים.