באיטלקית נקראת הפסטה הזאת קרודה, כלומר "לא מבושל". כמובן שהפסטה מוגשת מבושלת, ואפילו חמה, אבל רוטב העגבניות שמלווה אותה הוא קר, ללא בישול וממכר מאוד.

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם פסטה
  • מלח
  • 6 כפות גבינת עזים קשה מגוררת או גבינת פרמזן מגוררת

לרוטב
  • 5-4 עגבניות אדומות גדולות, בשלות אך קשות
  • 20 עגבניות שרי קשות, מומלץ בצבעים שונים ‭
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 3 כפות צלפים (בחומץ או במלח, לפי הטעם)
  • 1 כף עלי אורגנו טריים וקצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות סלרי עלים קצוץ (מומלץ להשתמש בגבעולים הבהירים והרכים שבמרכז)
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי

אופן ההכנה

  1. הרוטב: מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות הרגילות ועגבניות השרי, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים. קולפים (הכי קל בידיים).
  2. חוצים את העגבניות הרגילות ונפטרים מהמרכז הבהיר. מניחים במסננת לכמה דקות.
  3. חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה. קוצצים את העגבניות הרגילות לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר מרכיבי רוטב העגבניות. מערבבים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים (ועד 5
  4. שעות).
  5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  6. מתבלים את רוטב העגבניות במלח ויוצקים על הפסטה החמה. מפזרים גבינה מגוררת ומגישים מיד.

איך שומרים?

  • אפשר לשמור יום, ולהגיש כסלט קר וטעים.