שיפודי חזה עוף ברוטב הויסין פיקנטי

הויסין הוא רוטב קלאסי במטבח האסייתי, שמתאים לדגים, לעוף ולבקר.

מרכיבים

5 מנות

  • 1 ק"ג חזה עוף, נקי משומן, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ

למשרה

  • ‭1/4‬ כוס יין לבן
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן צ'ילי

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה ומערבבים. מוסיפים את קוביות העוף, מערבבים שוב ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד יממה).
  2. מחממים גריל פחמים, או שמחממים תנור במצב גריל ל-240 מעלות.
  3. משפדים את קוביות העוף וצולים כ-3 דקות מכל צד (יש לפחות 3 צדדים). חותכים את אחת מהחתיכות במרכזה, ומוודאים שהבשר לבן ומוכן. מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. מחממים בטוסטר אובן.

כנפיים בשום ופפריקה מעושנת

כדי שהמשרה ישפיע על טעם הכנפיים, מומלץ להשתמש בתיבול המכיל טעמים חזקים. מתאימה לכך מאוד פפריקה מעושנת, בעלת ארומה וניחוח ייחודיים, המוסיפים הרבה לטעם המנה.

מרכיבים

20‬ יחידות

  • 20 כנפי עוף

למ

שרה

  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום, קלופות ומגוררות דק
  • 2 כפות מלאות פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים היטב. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים בעדינות, כך שיכוסו כולן במשרה. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום).
  2. מחממים גריל פחמים, או שמחממים תנור במצב גריל עליון ל-240 מעלות.
  3. צולים את הכנפיים כ-5 דקות מכל צד. מפרקים כנף אחת לשני חלקים – אם התלישה קלה, הכנפיים מוכנות. אם לא, צולים עוד 2 דקות מכל צד ובודקים שוב.

  • איך שומרים? במקרר, עד יומיים. מחממים בטוסטר אובן.

סטייק פרגית ברוטב ברביקיו פיקנטי

הרוטב שלפניכם יתחבב על קטנים כגדולים, והוא יופי של חידוש לטעמים המוכרים. בנוסף, הוא שומר על עסיסיות העוף.

מומלץ לשרות את הפרגיות לילה לפני הצלייה, לספיגת טעמים מרבית.

מרכיבים

10 יחידות

  • 10 יחידות סטייק פרגית, נקיות משומן

למשרה

  • 10 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 4 כפות מלאות קטשופ
  • ‭2-1‬ כפות שמן צ'ילי אדום
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי המשרה בכלי גדול ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את הסטייקים ומוודאים שהם מכוסים לגמרי במשרה. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד יום).
  2. מחממים את גריל הפחמים, או שמלהיטים מחבת פלדה יצוקה עם ציפוי טפלון על להבה בינונית, או שמחממים תנור במצב גריל בחום מרבי (250 מעלות).
  3. צולים את הסטייקים ‭7-6‬ דקות מכל צד (תלוי בגודל ובעובי הנתח). חותכים את אחד הסטייקים בחלקו העבה ביותר – ומוודאים שהוא לבן ועשוי (אם לא, צולים עוד דקה-שתיים). מגישים.

  • איך שומרים? במקרר, עד ארבעה ימים. מחממים בטוסטר אובן או מגישים קר (מצוין בתוך סלט ירקות!)

קבב עוף אסייתי

קבב קליל עם טעמים אסייתיים מרעננים. אפשר לגוון, ולהכין את הקבב גם מחזה עוף טחון, או מתערובת של חזה ופרגיות.

מרכיבים

כ-30 יחידות

  • 1 ק"ג בשר פרגיות טחון טחינה אחת
  • ‭1/2‬ צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות ומגוררות
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
  • 3 כפות רוטב סויה כהה
  • 2 כפות שמן שומשום כהה
  • 2 פלפלי צ'ילי, ללא גרעינים, קצוצים דק
  • 2 כפיות מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 4 כפות פירורי לחם + אפשרות לעוד קצת

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים ובודקים - אם העיסה רכה ורטובה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם בהדרגה, ומערבבים עד שהעיסה יבשה למגע.
  2. בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהעיסה קציצות מעוגלות. מאחסנים במקפיא לכחצי שעה, כדי שיתייצבו לפני הצלייה (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולאחסן בהקפאה, או עד יום מראש ולשמור במקרר‭).
  3. מחממים את גריל הפחמים, או מלהיטים מחבת פלדה יצוקה עם ציפוי טפלון על להבה גבוהה, או מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב חום עליון ומניחים רשת צלייה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. צולים את הקבבים 5 דקות מכל צד, עד שהם עשויים. מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר או במקפיא. מחממים בטוסטר אובן.

סטייק חזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי

רבים חוששים מכך שחזה העוף יתייבש על הגריל, אבל אני לא מסכימה איתם. אפשר לצלות את החזה כך שיהיה עסיסי ממש כמו נתח פרגית.

רוטב צ'ימיצ'ורי מוכר כבן לוויה לנתחי בקר מדממים במטבח הדרום אמריקאי, אבל הוא מושלם גם לעוף, במיוחד אם צולים אותו על גריל פחמים.

מרכיבים

5 מנות

  • 5 חזות עוף, מחולקים לשניים ונקיים מעור וגידים (אם החזה עבה מאוד, חתכו אותו לשניים לרוחבו)

לרוטב הצ'ימיצ'ורי

  • 10 גבעולי אורגנו טרי, או אזוב טרי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 10 שיני שום קלופות
  • עלים מ-15 גבעולי נענע
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, עם הגרעינים
  • 1 כוס שמן זית
  • ‭1 1/2‬ כפיות מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור טרי
  • קליפה מגוררת מ-2‬ לימונים
  • מיץ מ-2‬ לימונים

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הצ'ימיצ'ורי בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם משחתי.
  2. מניחים את חזות העוף בכלי, מוסיפים כמחצית מהרוטב ומערבבים בעדינות לכיסוי מלא. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועד לילה).
  3. מחממים את הגריל וצולים 4-3‬ דקות מכל צד. מגישים לצד רוטב הצ'ימיצ'ורי הנותר.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בטוסטר אובן.