מרכיבים

9-7 יחידות

  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח מצה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כוס חלב חם מאוד
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות שמן
  • 4 כפות חלב קר
  • מעט שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את קמח המצה, אבקת האפייה, הסוכר, תמצית הווניל וקורט מלח. מוסיפים את כוס החלב החם ומערבבים במהירות לבלילה אחידה באמצעות כף או מטרפה. מניחים ל-5 דקות, כדי לתת למרכיבים להתאחד.
  2. מוסיפים לבלילה את הביצים, השמן ו-4 כפות החלב הקר ומערבבים במהירות לבלילה אחידה וללא גושים.
  3. מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן או חמאה. יוצקים למחבת מהבלילה באמצעות מצקת ומטגנים 3-2 דקות, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייקים והם נפרדים בקלות מהמחבת. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מוציאים מהמחבת.
  4. מטגנים באותו אופן את יתרת הבלילה.
  5. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד או ממרח שוקולד.

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"