מרכיבים
9-7 יחידות
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כוס חלב חם מאוד
- 2 ביצים
- 2 כפיות שמן
- 4 כפות חלב קר
- מעט שמן או חמאה לטיגון
אופן ההכנה
- מערבבים היטב בקערה את קמח המצה, אבקת האפייה, הסוכר, תמצית הווניל וקורט מלח. מוסיפים את כוס החלב החם ומערבבים במהירות לבלילה אחידה באמצעות כף או מטרפה. מניחים ל-5 דקות, כדי לתת למרכיבים להתאחד.
- מוסיפים לבלילה את הביצים, השמן ו-4 כפות החלב הקר ומערבבים במהירות לבלילה אחידה וללא גושים.
- מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן או חמאה. יוצקים למחבת מהבלילה באמצעות מצקת ומטגנים 3-2 דקות, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייקים והם נפרדים בקלות מהמחבת. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מוציאים מהמחבת.
- מטגנים באותו אופן את יתרת הבלילה.
- מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד או ממרח שוקולד.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"