לחמניות רכות, בהירות ואווריריות, עם טעם ומרקם מעולים שלא דומים בכלל לאלה של הלחמניות הרבוכות שנהוג להכין בחג.

תתכוננו לזה שלא יאמינו לכם שמדובר בלחמניות כשרות לפסח.

מרכיבים

14 לחמניות

  • 3/4 כוס (105 גרם) תערובת קמח רב-תכליתי ללא גלוטן + 1/4 כוס ועוד 2 כפות (70 גרם) קמח תופח לפסח
    או לחלופין1/2 כוס פחות 1 כף (75 גרם) קמח תירס דק + 1/2 כוס פחות כף (85 גרם) קמח תופח לפסח
    או לחלופין 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור + 1/2 כוס (100 גרם) קמח תופח לפסח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • אפשרות: 1 כפית עשבי תיבול איטלקיים מיובשים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב צמחי לא ממותק (סויה, שקדים או אורז) או חלב רגיל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים בגודל L
  • לציפוי: 1 חלמון ביצה
  • לעיטור: 1 כף קצח, שומשום, קימל, זרעי חמניות, פרג או שבבי בצל מטוגן

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה (וגם את עשבי התיבול, אם רוצים). מערבלים כמה שניות במהירות נמוכה, לאיחוד.
  2. שמים בסיר את החלב הצמחי (או הרגיל), השמן והמלח ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים מיד את הנוזל לקערת הקמח, בזמן שהמיקסר עובד במהירות נמוכה. מערבלים חצי דקה.
  3. נותנים לבצק לנוח 10 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית. מוסיפים לבצק ביצה אחת ומערבלים 45-30 שניות. מוסיפים את הביצה השנייה ומערבלים 45-30 שניות נוספות, עד שהביצים נטמעות בבצק. הבצק יהיה דביק מאוד ועם גושים, וזה בסדר. אל תתפתו להוסיף עוד קמח.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרטיבים את הידיים, יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג-פונג ומניחים בתבנית (שומרים על מרווח בין הלחמניות).
  6. מברישים את הלחמניות בחלמון ומפזרים עליהן את העיטור הרצוי.
  7. אופים 30-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
  8. לאחר שהלחמניות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לקופסה אטומה – הן יישמרו היטב יומיים.

אפשר להכין את הלחמניות גם בגרסה מתוקה:

בסוף שלב 2, לאחר שמערבלים את הקמח והנוזלים, מוסיפים מיד לקערת המיקסר גם 2 כפות סוכר (25 גרם) למתיקות עדינה או 1/4 כוס (50 גרם) למתיקות מודגשת. מערבלים כ-45 שניות וממשיכים במתכון כרגיל.

אם רוצים לגוון, אפשר להוסיף לבצק יחד עם הביצים גם כפית תמצית אפייה בטעם שאוהבים - וניל, תפוז, מייפל, אגוזי לוז, שקדים או קוקוס.

אפשר לעטר את הלחמניות המתוקות בסוכר לבן או חום, שערות חלבה, שקדים פרוסים, שוקולד צ'יפס או שבבי קוקוס.

ואפשר גם בלי גלוטן:

משתמשים בתערובת של 3/4 כוס (105 גרם) תערובת קמח רב-תכליתי ללא גלוטן ו-1/2 כוס (70 גרם) קמח טפיוקה. חשוב לייבש את קמח הטפיוקה לפני שמשתמשים בו, כי אחרת הוא לא יספח את הנוזלים כמו שצריך ויתקבל בצק כבד ולא נוח לעבודה. כדי לייבש את הקמח מפזרים אותו בתבנית רחבה ועמוקה ואופים שעה ב-160 מעלות. משאירים בתנור לקירור ללילה ומעבירים לקופסה עם מכסה אטום.